Ucuz et sattığı için eleştirilen Şalvarlı Et'in sahibi Abuzer Göktaş,”Vatandaşa pahalı et yedirenler hüsrana uğrayacak” dedi
Tam 18 yıl önce bacağında şalvarı ile İstanbul'a ilk adımı atan Şalvarlı Et Mamulleri A.Ş'nin sahibi Abuzer Göktaş, piyasaya sürdüğü kaliteli ve ucuz et ile İstanbul et piyasasında “deprem”e neden oldu. Silivri, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki çiftliklerinde yetiştirdiği küçük ve büyük baş hayvanları kendi mezbahasında keserek İstanbul Hadımköy'deki modern et tesislerinde işleyip piyasaya süren Abuzer Göktaş, geçtiğimiz yıl 55 Milyon YTL ciro yapmış.
Kilosu 5,5 liradan koyun, kilosu 6 liradan da dana eti satan Göktaş, market ve kasaplara sattığı eti parasını tahsil etmekte zorlanınca perakendeciliğe başladığını ifade ediyor. Son günlerde toptan fiyatlarda gerileme olduğu halde, piyasada indirime gidilmediğini kaydeden “Göktaş, “Ama biz dürüst satıcıyız, indirimleri fiyata yansıtırız” diyor.
Kasap ve marketlerin eti, 2-3 ay vadeli aldıkları için vade farkı ödediklerini kaydeden Abuzer Göktaş ucuz etin sırrını şöyle açıklıyor: “Biz 'Borca almam, borca satmam' ilkesiyle çalışırız.. Bu durumda iyi eti, daha ucuza alma ve satma şansımız oluyor. Anadolu'da 4 besi çiftliğimiz ve bir et kombinamız, İstanbul'da bir et işleme tesisimiz var. Marya koyunu (yaşlı dişi) kapıdan içeri sokmayız. Personele portör muayenesi yaptırırız. Tüm ağlık kurallarına uyarız. Her zaman denetime açığız.”
Halka ucuz fiyatla et yedirdiği için bazı çevrelerin tepkisini çektiğini dile getiren Abuzer Göktaş, ”Defalarca şikayet ettiler, Tarım ve Sağlık Bakanlığı görevlileri tesislerimi her defasında denetledi. Ben meslek etiğine önem veren bir işadamıyım. At, eşek eti satıyor dediler... Bu dedikoduları fiyatları düşürdüğüm için halkı kazıklayanlar çıkardı. Dürüstlüğümden asla taviz vermeyeceğim. Tesislerim 24 saat vatandaşlarımıza da açık, isteyen gelip görebilir” diye konuştu.






