|

Yargıda kısa tatil planı: Adli tatil kaldırılabilir

Yargıda normalleşme için 15 Haziran sonrası planlanırken, tedbirlerin kalktığı bu süreçte adliyelerde iş yükünün artabileceğine dikkat çekiliyor. Bu nedenle, 20 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında uygulanan adli tatilin, bu sene kaldırılması ya da kısaltılması gündemde.

Osman Özgan
01:00 - 19/05/2020 Salı
Güncelleme: 04:14 - 19/05/2020 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ancak bunun için mevzuat değişikliği de gerekirken, adli tatilin uygulanıp uygulanmayacağı ya da süresi, adliyelerdeki normalleşmeyle birlikte ortaya çıkacak tabloya göre netlik kazanacak. Bakanlığın normalleşme haritasında, bu durumun, 1-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak değerlendirmenin ardından karara bağlanacağı ifade ediliyor.

YILLIK İZİN SORUN OLABİLİR
  • Öte yandan, adli tatilin kaldırılması veya kısaltılması durumunda yargı mensuplarının eylül ayı ve sonrasında yıllık izne ayrılacağı, bu durumda da hakim ve savcı sayısının yetersiz kalacağı da kaydediliyor. Bu nedenle adli tatilin kendi süresinde uygulanmasının daha uygun olacağı belirtiliyor. Yapılacak değerlendirme sonucunda herhangi bir değişiklik olmazsa, hakim ve savcılar, 20 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında adli tatile ayrılabilecek.
#Yargı
#Tatil
#Normalleşme
4 yıl önce