|

Yeğen Öcalan'ın sicili kabarık

Terör bağlantıları ortaya çıkan HDP’li vekiller listesine, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan da kabarık sicili ile eklendi. 27 Nisan 2016’da tutuklanan Öcalan, HDP tarafından yasal koruma altına alınmış oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:37 - 7/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ömer Öcalan
Ömer Öcalan

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma’nın kızı Dilek Öcalan, 2 dönem yaptığı Şanlıurfa milletvekilliğinin ardından, 24 Haziran seçimlerinde aday gösterilmemişti. Yerine Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın oğlu Ömer Öcalan, birinci sıradan aday yapıldı.

PKK İLE İRTİBATI TESPİT EDİLDİ

Öcalan, 27. Dönem Milletvekili seçimleri sonucu vekil seçildi. Diğer HDP’li milletvekilleri gibi Öcalan’ın da sicili oldukça kabarık. 2014-2016 arasında, Demokratik Bölgeler Partisi Mardin il Başkanlığı görevini yürüten Öcalan’ın gençleri teröre teşvik ettiği ve PKK sorumluları ile irtibat kurduğu istihbaratı üzerine çalışma başlatıldı.

TERÖRDEN TUTUKLANDI

Mardin’de yapılan operasyonda, örgütün Kerboran sorumlusu 'Rezzan' kod adlı İrfan Erol etkisiz hale getirildi. En az 7 terör eyleminin planlayıcısı ve onlarca asker-polis ve sivilin katili olan PKK’lı Erol’un cep telefonu rehberinden, Ömer Öcalan’ın ismi çıktı. PKK’lı terörist ile Ömer Öcalan’ın çok defa telefonla görüştüğü tespit edildi.

MAHKEME 2 AYDA BIRAKTI

HTS kayıtlarının incelenmesi üzerine, Erol ile bağlantılı olan Öcalan, Asya Gezer, Osman Demir, Cumhur Altaş ve Hamza Dikmen isimli şüpheliler 27 Nisan 2016’da tutuklandı. Öcalan, daha sonra 18 Haziran 2016’da avukatlarının itirazı üzerine serbest bırakıldı. Öcalan, şimdi HDP’den milletvekili oldu ve 17 bin TL maaş alacak.

#PKK
#Terörist Abdullah Öcalan
#ÖmerÖcalan
6 yıl önce