|

69 yaşında vefat eden Yücel Çelikbilek dualarla uğurlandı

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve eski Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek (69) tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Çelikbilek’in cenazesi Büyük Çamlıca Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Fatih Özer
02:56 - 20/03/2020 Cuma
Güncelleme: 03:00 - 20/03/2020 Cuma
Yeni Şafak
Yücel Çelikbilek
Yücel Çelikbilek

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, bir süredir tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesinde 69 yaşında hayatını kaybetti.

Çelikbilek, 13 Şubat’ta geçirdiği rahatsızlık üzerine Beykoz Devlet Hastanesine kaldırılmış, tedavisine daha sonra Koç Üniversitesi Hastanesinde devam edilmişti. Çelikbilek, bir süredir tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesinde yaşamını kaybetti. Yücel Çelikbilek’in cenazesi dün saat 15.00’te Büyük Çamlıca Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Çelikbilek’in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelikbilek’in cenazesi, kılınan namazın ardından Paşabahçe Mezarlığı’na defnedildi.

İLİM YAYMA VAKFI KURUCU ÜYESİ
  • 1951 yılında Kars’ta doğan Çelikbilek, 1985 yılından itibaren yönetim kurulu üyeliğini yaptığı İlim Yayma Cemiyetinin, 2002-2004 yılları arasında başkanlığını üstlendi. Kurucu üyesi olduğu İlim Yayma Vakfının başkanlığını da yapan Çelikbilek, 1989-1994 yılları arasında Refah Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 1994 yılında Beykoz Belediye Başkanlığı görevine seçilen Çelikbilek, 1999 yılından itibaren 10 yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Başkan Danışmanı ve Yerel Yönetimler Koordinatörü olarak görev yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı kurucuları arasında yer alan Çelikbilek, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Çelikbilek, evli ve 9 çocuk babasıydı.
#Yücel Çelikbilek
#Cenaze
#Vefat
4 yıl önce