|

Ajandası 'iyilik' olan hareket

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu, Türk Kızılayı ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleşiyor. Bir hafta boyunca 190 ülkeden bin 500 katılımcı 'İnsanlığın Gücünü' konuşacak. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın Federasyonun Avrupa Bölgesi Başkan adayı olduğu organizasyonda, mazlumların yaşadığı ızdıraba çözüm önerileri de tartışılacak.

Yeni Şafak ve
09:42 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:58 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık
Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu, 190 ülkeden 1500 iyilik elçisinin katılımıyla 5-11 Kasım'da Antalya'da gerçekleştirilecek.


Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, "dünyanın en büyük insani yardım organizasyonu" olarak nitelendirilen IFRC Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Kızılay'ın ev sahipliğinde yapılacak.


Türk Kızılayı Genel Başkanı
Dr. Kerem Kınık
, federasyonun Avrupa kıta başkanlığına aday. İnsani yardım konusunda Türkiye'nin vizyonunu ortaya koyacağını açıklayan Dr. Kınık, acil tedbirlerin gündeme alınmasını talep edecek.
  • Ana konunun "İnsanlığın Gücü" olduğu toplantılara 190 ülkeden bin 500 iyilik elçisi katılacak. Genel Kurul'da
    Myanmar, Somali, Irak ve Suriye
    'de yaşanan insani krizler konusunu görüşülecek, çözüm önerileri ele alınacak.

Kerem Kınık başkanlığa aday

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın, Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Avrupa Bölgesi Başkan adayı olduğu organizasyonda Kızılhaç ve Kızılay hareketinin gündemi ele alınacak.

'İnsan ızdırabından başka gündemimiz yok'

Önümüzdeki yıl Türkiye Kızılay Cemiyeti 150. yılını kutlayacağını söyleyen Dr. Kerem Kınık, dünyadaki insan ızdırabının, özellikle savaş ve çatışma kaynaklı gerçekleşen insan ızdırabının, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en üst seviyeye ulaştığını belirtti. Dr. Kerem Kınık şöyle konuştu:

"Bu toplantıda 'İnsan ızdırabını nasıl dindirebiliriz? İnsan onurunu nasıl koruyabiliriz? İhtiyaç sahibi olan insanlara daha fazla yardımı nasıl ulaştırabiliriz? Kendi topluluğumuzun doğal ya da beşeri olsun afetlere karşı dayanıklılığını nasıl artırabiliriz?' gibi başlıkları konuşacağız. Başka bir gündemimiz yok."




"Yarış sürüyor"

Dr. Kınık, seçim telaşının yaşandığı alandan ilk izlenimlerini de paylaştı. Kınık, "Dünyanın bütün ülkeleri burada. Bu genel kurul da biz de Avrupa kıtasının başkanlığına adayız. Yarış sürüyor" dedi.

Kınık'ın Scope yayını üzerinden yapmış olduğu açıklamadan öne çıkan başlıklar ise şöyle:

"Ajandası iyilik olan bir hareket. Dünyada 50 milyon gönüllüsüyle her yol 150 milyon insana ulaşıyor. Kızılay da bu hareketin en eski üyelerinden. Bugün ev sahipliği yaptığımız genel kurulumuzda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Dünyanın bütün ülkeleri burada. Bu genel kurul da biz de Avrupa kıtasının başkanlığına adayız. Yarış sürüyor, seçim telaşı var.

Tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyorum. Burada geçirdikleri zaman umarım insanlığın yaşadığı ızdırıpların sonlandırılması için fırsata dönüşür."





#Antalya
#Türk Kızılayı
#Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu
6 yıl önce