|

Antalya için son çağrı

Kendizi henüz Sonbahar'ın soğuklarına hazırlayamadıysanız Antalya'nın mis gibi havası için şu son günleri kaçırmayın. Yazdan kalma günler yaşanan Antalya'da denizin, turistik çarşıların ve 30 Ekim'de kapanacak olan EXPO'nun keyfini çıkarın.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2016 Pazar
Güncelleme: 19:48 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Masmavi denizi, uçsuz bucaksız sahilleriyle hem yerli hem yabancı turistlerin gözbebeği Antalya'ya bu yıl uğramamızın bir sebebi de Nisan ayında ziyarete açılan EXPO oldu. EXPO, bugüne kadar 4 milyon yerli ve yabancı turisti ağırladı. Sabah 09.00'dan gece 00.00'a kadar açık olan EXPO'nun botanik bahçeleri gerçekten görülmeye değer. Hala gitmediyseniz Türkiye'nin bugüne kadar üstlendiği en büyük uluslararası organizasyon olan EXPO için son gün 30 Ekim 2016. Hem Antalya'da şu sıralar mis gibi havanın tadını çıkarın hem de birbirinden renkli ülke bahçelerini keşfedin, eşsiz fotoğraflar çekin. Bedeniniz ve ruhunuzu henüz Sonbahar'a alıştıramadıysanız küçük bir kaçamakla hafta sonunuzu Antalya'da değerlendirebilirsiniz. Denize bile girebilirsiniz.



EXPO CANLILIK GETİRDİ


Antalya, zengin tarihi ve 640 km'lik sahili ve inanılmaz doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir. Ayrıca tam bir botanik şehri olması nedeniyle süs bitkileriyle iç içe. Öte yandan 500 bin yatak kapasitesi ve 240 tane beş yıldızlı oteliyle muazzam turizm potansiyeli var. Ancak bu yıl talihsiz olaylardan nedeniyle kötü bir tatil sezonu geçirdi. EXPO, bir nebze de olsa Antalya'ya ve ülke turizmine bu yaz canlılık getirdi. Düzenlenen konserlerle, gösterilerle insanları çekti. EXPO, dışında Antalya'da görmenizi tavsiye edeceğimiz yerler Kaleiçi, Düden Şelalesi, EXPO kulesine de ilham veren Hadrianus Kapısı, Eski Antalya Evleri, Kesik Minare, Karaalioğlu Parkı, Karain Mağarası...







DÜNYA BAHÇELERİNİ KEŞFEDİN


Toplam kapasitesi 9 bin 500 kişilik kongre merkezi, Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi, Çocuk Adası, Bilim ve Teknoloji Merkezi, EXPO Kulesi, 7 coğrafi bölgemizin mimari özelliklerini taşıyan binalara yapılan ve ait oldukları bölgenin mutfağını sunan restoranlar, yağmur ormanları, 5 bin kişi kapasiteli amfitiyatro EXPO'nun içinde yer alan dikkat çekici yapılar. Ayrıca dünya bahçelerinin hepsi görülmeye değer. Bu bahçeler arasında en dikkat çekenleri Çin, Gürcistan, Nepal, Pakistan, Sudan, İtalya, Japonya, Tayland ve Yemen. Katılımcı ülkeler bahçelerinde kültürlerini ve bahçecilik anlayışlarını ziyaretçilere sunuyor.



İtalya'dan 3 milyon liralık hediye






Geçtiğimiz hafta EXPO İtalyan Bahçesi'nde İtalyan Aperatif Günü etkinliği düzenlendi. İtalyan Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) İstanbul Direktörü ve İtalyan Bahçesi Komiseri Aniello Musella ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte sunulan İtalyan lezzetleri ve müzikleri, bize kendimizi İtalya'daymışız gibi hissettirdi. “İtalya Çiçek Açıyor” teması üzerine kurduğu İtalyan Bahçesi ile ülkenin, estetik anlayışını, doğal güzelliklerini ve zenginliklerini yansıtıyor. Her bitkinin ve taşların özel olarak İtalya'dan getirildiği bahçe insana huzur ve dinginlik veriyor. İtalyan Bahçesi Komiseri Aniello Musella, 3 milyon liraya mal ettikleri bu bahçeyi ülkemize armağan ettiklerini ve 1 Kasım'dan itibaren bakımının bizde olacağını söyledi.


#EXPO
#Antalya
8 yıl önce