|

Bayramın alternatif rotaları

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili yaklaştıkça planlar da netleşmeye başladı. Ancak henüz planını yapamamışlar için büyük şehirlere yakın birkaç lokasyon seçtik.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 04:56 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Kurban Bayramı tatili için 'Nereye gitsem?' diye düşünenler için büyük şehirlere yakın birkaç lokasyonu seçtik.
Kurban Bayramı tatili için 'Nereye gitsem?' diye düşünenler için büyük şehirlere yakın birkaç lokasyonu seçtik.

Rotanızı bu defa tatilde memleketinize doğru değil de farklı bir yere çevirmek istiyorsunuz. Ama doğrusu nereye gitmek istediğinizi de pek bilmiyorsunuz. Sakin ve sessiz adresleri araştırıyorsunuz. Peki ama hem sizi tatilde mutlu edecek hem de yeni yerler keşfetmek için nereye gitmeli? İşte 9 günlük bayram tatili için önerilerimiz var. Kurban Bayramında kalabalıktan uzaklaşıp nefes almak, yeni yerler keşfetmek, doğa yürüyüşleri yapmak, tatil bitimi berrak bir zihinle işine dönmek isteyenlere birkaç lokasyon seçtik.

İlk sakinimiz

Türkiye’de Sakin Şehir Ağı’nın (Cittaslow) ilk üyesi olan Seferihisar’ın en çok ziyaret edilen mahallesi Sığacık, Seferihisar’a 5, İzmir’e 52, Adnan Menderes Havalimanı’na ise 70 kilometre uzaklıkta. İzmir’den özel araçla 1 saat gibi bir sürede bu güzel kasabaya ulaşılabiliyorsunuz. Sığacık’ta neler yapabilirsiniz? Sığacık Kalesi, Sığacık üretici pazarı, kaleiçi sokakları, Teos Antik Kenti, Teos Marina, Büyük Akkum plajı tarafınızca keşfedilmeyi bekliyor. Bu küçük kasaba Ege’nin tüm nimetlerini içinde barındırıyor. Sadece kabak çiçeği dolması bile buna bir örnek. Sığacık’ta organik tarım ve yerli tohum desteklendiği için yedikleriniz size çok lezzetli gelebilir. Konaklamak için butik oteller ve pansiyonlar var.

Serinlemek için Akyaka

Muğla denince herkesin aklına ilk başta Bodrum geliyor ama Gökova Körfezi’nin doğu ucunda öyle bir kasaba var ki serinliği, sakinliği ve ahşap evleriyle insanı etkisi altına alıyor. Akyaka’dan bahsediyoruz. Begonvil ve zambaklarla donatılmış evlerin süslediği sokaklarda insan kendini bir masalın içinde gibi hissediyor. 2011’de Sakin Şehir Ağı’na katılan bu kasabada Azmak Nehri’nde, Akyaka veya Çınar Plajı’nda denize girebilirsiniz. Azmak Nehri’nde yapılan tekne turları yaklaşık yarım saat sürüyor. Muğla’dan Akyaka’ya yarım saatte bir dolmuşlar çalışıyor. Ulaşımı oldukça kolay. Ayrıca buradan Marmaris’e geçmek de tek dolmuşla sağlanıyor.

Leylekler köyü

Gölyazı, son yılların trend halini alan lokasyonlarından biri. Hem Bursa’dan hem de çevre illerden çok fazla yerli turistin uğrak yeri. Bir günde bu güzel beldenin tamamını yaya olarak gezmek mümkün. Hatta küçük bir tekne turu da yapabilirsiniz. Gölyazı, evlerinin mimari yapısıyla ve sokak direklerine yuva yapan leylekleriyle dikkat çekiyor. Gölyazı’da köy kahvaltısı bulabileceğiniz birkaç mekan var. Restoranların fiyatları Gölyazı’nın popülerliğine oranla çok pahalı değil. Bir zamanlar Apollon Krallığı’nın başkenti oaln Gölyazı’da Roma İmparatorluğu dönemine ait birçok ize rastlayabilirsiniz. Hazır evden çıkmışken Bursa’yı, Cumalıkızık Köyü’nü, Trilye’yi, İznik’i de bu tatil planına dahil edebilirsiniz.


Teselli armağanı: İstanbul

Tatilde İstanbul’dan ayrılamayacaklara da bir teselli armağanımız var. Bayramlarda İstanbul’da olmanın en güzel tarafı şehrin hiçbir yerinde trafik olmaması. Şehrin yolları bilim kurgu filmlerinden izlediğimiz sahneleri hatırlatacak cinsten. Bu 9 günde bugüne kadar içinde yaşadığınız ama farkında olmadığınız nice güzelliğini keşfedebilirsiniz İstanbul’un. Boğaz’da bir kahvaltı mesela. En sevdiğiniz masayı uzun yıllar sonra ilk kez boş buluyorsunuz. Rüya gibi. Gelelim İstanbul’da neler yapabileceğinize. İlk önce Tarihi Yarımada turu yapabilirsiniz. Şehrin keşfedilmeye bekleyen sokaklarında kaybolabilirsiniz. Kilyos’ta denize girebilirsiniz. Hem halk plajı hem de ücretli plajlar serinlemek için ideal. Doğaya karışmak için Beykoz, Riva, Belgrad, Atatürk Arboretumu, Aydos gibi yerleri tercih edebilirsiniz.

#Kurban Bayramı
#Tatil
#Rota
#Tatil Rotası
6 yıl önce