|

Bütün hastalıklar bağırsaklarda başlar

'Ye, iç, fit ol' isimli kitabında tüm hastalıkların bağırsaklarda başladığını anlatan Miyase Bülbül, 'Alkali beslen, her zaman ideal kiloda kal, genç ve enerjik ol' mottosu üzerinde duruyor. Bağırsakların doğru besinlerle temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Bülbül, "Besinleri vücudunuzun sindirim kabiliyetine göre seçmelisiniz" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2017 Pazar
Güncelleme: 07:20 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Miyase Bülbül, 'Alkali  beslen, her zaman  ideal kiloda kal, genç ve enerjik ol'  mottosu üzerinde duruyor.
Miyase Bülbül, 'Alkali beslen, her zaman ideal kiloda kal, genç ve enerjik ol' mottosu üzerinde duruyor.

Vücudumuzun belli bir pH dengesi vardır. Bu da ortalama 7,35 değerindedir. Alkali beslenmeye göre tükettiğimiz her şey bu pH dengesini değiştirir ve asidik beslenme ile vücut dengesi bozulur. Artan asit yükü, hücrelerden organlara kadar zarar verebilir. Bağışıklık düşer, enerjisiz ve cansız hissederek kilo alırız. Bu da pek çok hastalığa davetiye çıkarır. Alkali beslenme, vücudu gereksiz asit yüküne sokmadan, dengeli ve düzgün beslemektir. 'Ye, iç, fit ol' isimli kitabıyla 'Alkali beslen, her zaman ideal kiloda kal, genç ve enerjik ol' mottosunu vurgulayan Miyase Bülbül, tüm hastalıkların bağırsaklarda başladığını söylüyor.

MEVSİMİNDE YETİŞEN ÜRÜNLER TÜKETİLMELİ

Bağırsakların temizlenmesi için doğal besinlere ihtiyacı olduğunu belirten Bülbül, tükettiğimiz besinlerde dikkat edilmesi gereken ana kuralları şöyle sıralıyor: "Öncelikle besinler sağlığımızı koruyabilmesi, hücrelerimizi memnun edebilmesi için mevsiminde yetişen ürünler tüketmeliyiz. Ayrıca bu besinler doğduğunuz bölge topraklarının ürünleri olmalıdır. Tükettiğimiz ürünleri ne kadar fiziksel aktivite yaptığınıza ve içerdikleri enerji-şeker oranına göre seçmelisiniz. Bir de tercih edilen besinleri vücudunuzun sindirim kabiliyetine göre belirleyin."


VÜCUDUMUZ SÜREKLİ SAVAŞIYOR

21'inci yüzyılın baş belası olarak adlandırılan asidoz-asit fazlalığının obezite, kalp krizi, yüksek tansiyon, şeker, bunama, depresyon, alerji, böbrek rahatsızlıkları, yorgunluk, halsizlik ve stres gibi birçok hastalığa sebep olduğunu kitabında anlatan Bülbül, "Bağışıklık sisemimizin vücudumuzun kalesidir. İçeride oluşan veya dışarıdan gelen zararlı maddelere karşı biz farkında olmadan sürekli savaş verir. Bağışıklık sisteminin zayıflamasının en büyük nedeni, dengesiz ve yanlış beslenmedir. Hazır gıdalar, alkol, yüksek ısıda pişmiş yemekler, konserveler, sigara bağışıklık sistemini zayıflatır. Dengesiz ve yanlış beslenme sonucu vücutta bir yığın toksin birikir. Toksin vücudun alkali dengesinin bozulmasına sebep olur. Bu da birçok hastalığı beraberinde getirir" şeklinde konuşuyor.

BAKTERİLERE PROBİYOTİKLE MÜCADELE

Vücudun asit atık bırakan gıdalara da ihtiyacı olduğunu söyleyen Bülbül, ekliyor: "Bağırsaktaki zararlı bakterileri azaltıp, yararlı bakterileri çoğaltmak için probiyotik olan evyapımı yoğurt, ayran, turşu, kefir, çökelek, lor peyniri, şalgam suyu, nar ekşisi ve sirke tüketin."


Avokadolu salatalar tüketin

Doğru bir alkalik beslenme için taze sebze ve suları, düşük şekerli meyveler, çiğ kuruyemişler, filizlendirilmiş besinler, süzme yoğurt, bitkisel çaylar, mercimek, kinoa, soğuk deniz balıkları, alabalık, organik tavuk göğsü, keçi peyniri ve sütü, badem sütü, yumurta, organik kırmızı et yememiz gerektiğini kitabında uzun uzun anlatan Miyase Bülbül, sindirimi arttıran ve metabolizmayı hızlandıran avokadoyu salatalar ve yeşil sebzelerle tüketmeyi unutmamamız gerektiğini söylüyor.


#Sağlık
#Beslenme
6 yıl önce