|

Deniz ürünü yedi kolunu kaybetti

Güney Kore'de yaşayan 71 yaşındaki adam, kolunu kaybetti. Çiğ deniz ürünü tükettiği belirlenen adamın et yiyen bakteri nedeniyle uzvunu kaybettiği ve diyabet, tansiyon, diyaliz hastası olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
17:23 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 17:28 - 31/08/2018 Cuma
Diğer
Yaşlı adamın kolu, et yiyen bakteri nedeniyle bu hale geldi.
Yaşlı adamın kolu, et yiyen bakteri nedeniyle bu hale geldi.

71 yaşındaki Güney Koreli adam, çiğ deniz ürünü yedikten hemen sonra vücudu enfeksiyon üretmeye başladı, enfeksiyon o kadar ilerledi ki kolunun büyük bir kısmını kaybetti. Yaşlı adamın diabet, yüksek tansiyon ve diyaliz hastası olduğu belirtilirken, çiğ deniz ürünü yemesinden tam 12 saat sonra ateş ve sol kolunda dayanılmaz bir ağrı baş gösterdi.

İki günün ardından hastaneye giden adamı doktorlar acilen ameliyata aldı ve kolunun bir kısmını kaybetti. Doktorlar iltihabın okyanus suyunda bulunan Vibrio vulnificus bakterisinden kaynaklandığını belirtti.

Et yiyen bakteri uzuvları tüketiyor

CNN'de yer alan habere göre; et yiyen bakteri olarak da tanımlanan Vibrio vulnificus, dünya genelinde 205 çeşit enfeksiyona neden oluyor ve bu enfeksiyon hastaların uzuvlarını kaybetmesine daha da kötüsü ölümlere kadar neden olabiliyor.

Amerika menşeli Hastalıklardan Korunma ve Önleme Merkezi ise bu tip ölümcül vakalarla karşılaşmamak için çiğ deniz ürünleri tüketilmemesini öneriyor. Deniz ürünlerini pişirmek, kaynatmak ve haşlamak suretiyle tüketmek için de 63 derecelik bir kaynama noktasının olması gerektiğini öneriyor.

#Diyabet
#Tansiyon
#Diyaliz
#Et yiyen bakteri
6 yıl önce