|

Dövizi gastronomi turisti bırakıyor

Gastronomi Turizmi Derneği ve Xsights Araştırma tarafından Türkiye’de geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı. “Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma Sonuçları”na göre; Türkiye’ye gelen gastronomi turistleri, normal turistlere oranla daha çok döviz getiriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 07:33 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gastronomi Turizmi Derneği ve Xsights Araştırma gastronomi turizmi ile ilgili bir rapor hazırladı.
Gastronomi Turizmi Derneği ve Xsights Araştırma gastronomi turizmi ile ilgili bir rapor hazırladı.

Gastronomi Turizmi Derneği ve Xsights Araştırma gastronomi turizmi ile ilgili bir rapor hazırladı. “Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma Sonuçları”na göre; Türkiye’ye gelen gastronomi turistleri, normal turistlere oranla daha çok döviz getiriyor. Türkiye’de bugüne kadar yapılan ilk ve en geniş kapsamlı araştırma sonucunda turistlerin en fazla harcama yaptığı ilk 5 ülke Amerika Birleşik Devletleri, Çin, İspanya, Fransa ve Birleşik Krallık. Antalya, İstanbul, Muğla, Gaziantep ve İzmir olmak üzere Türkiye’deki 5 ilde yüz yüze görüşme yapılarak çalışmanın gerçekleştiğini söyleyen Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, “Turistler Türkiye’ye tarihsel ve kültürel zenginlikler, mutfak kültürü, doğal coğrafi zenginlikler, denizler ve sahil olanakları, uygun fiyatlı tatil seçenekleri, eğlence çeşitliliği için geliyor. Gelen turistlerin sadece yüzde 37’si Gaziantep’in gastronomi şehri olduğunun farkında” diyor.


GASTRONOMİ TURİZM ÇEŞİDİ

Gastronomi alanına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, “Türk mutfağını daha fazla tanıtabilmek ve daha çok turist çekebilmeyi amaçlıyoruz. Bunun için çok çalışmamız lazım. Turizm Şurası’nda gastronomi turizmini turizm çeşidi olarak kabul ettirmeyi başardık” ifadelerini kullanıyor.

#gastronomi
#Döviz
#Türkiye
6 yıl önce