|

Kalpleri için yürüdüler

Dünya Kalp Haftası dolayısıyla Atakalp Hastanesi tarafından düzenlenen "Kalp Sağlığı Yürüyüşü"ne çeşitli yaş gruplarından hastalar ve doktorlar katıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 24/09/2001 Pazartesi
Güncelleme: 15:03 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dünya Kalp Haftası dolayısıyla Türkiye'nin ilk özel kalp hastalıkları hastanesi olan Atakalp Hastanesi tarafından "Kalp Sağlığı Yürüyüşü" düzenlendi. Her yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Dünya Kalp Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fuar Yürüyüş Parkuru'nda düzenlenen yürüyüşe, çeşitli yaş gruplarından hastalar ve doktorlar katıldı. Atakalp Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Abdi Sağcan, organizasyon öncesinde yaptığı konuşmada, yürüyüşün kalp sağlığı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.



Risk guruplarını, kalp sağlığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla Dünya Kalp Haftası'nda çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirten Sağcan, şöyle dedi: "Kalp rahatsızlığı geçiren hastalara tedavilerinden hemen sonra sık sık yürüyüş öğütlüyoruz. Yarım saat sürecek yürüyüşün ilk 10 dakikasında normal yürüyüş, ikinci 10 dakikasında hızlı yürüyüş ve son 10 dakikalarında da soğuma yürüyüşü yapmalarını istiyoruz. İlerleyen zamanlarda ise tempolu yürüyüş öneriyoruz. Çünkü yürüyüş kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyor ve bilinçlenme hareketlerinin de başında yer alıyor." Daha sonra, kadınlı erkekli çeşitli yaş guruplarından kalp hastaları doktorlarla beraber parkurda yürüyüş yaptılar.



#Dünya Kalp Haftası
#Dr. Abdi Sağcan
#"Kalp Sağlığı Yürüyüşü"
23 yıl önce