|

Kayıp uçak bulundu

Endonezya donanması arama-kurtarma ekipleri Cava Denizi’nde, 155 yolcu ve yedi mürettebatla Pazar günü kaybolan AirAsia uçağına ait ‘kargo kapısı ve yolcu kapısı’ gibi parçalara ulaştı. Cava Denizi’ndeki Borneo Adası yakınlarında en az 40 kişinin cesedi çıkarıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 20:37 - 30/12/2014 Salı
Diğer
CESET VE ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ

Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giderken pazar sabahı 162 yolcusuyla kaybolan Airbus A320-200 tipi uçağın düştüğü kesinleşti. Endonezya donanması Cava Denizi’ndeki, Borneo Adası yakınlarında bulunan parçaların “yüzde 95” kaybolan uçağa ait olduğunu söyledi. Denizden 40 kişinin cesedini çıkaran Endonezyalı yetkililer, bir basın toplantısıyla enkaz görüntülerini gösterdi.


TÜM EKİPLER KAZA BÖLGESİNDE

Endonezya Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Djoko Murjatmodjo, “yolcu kapısı” ve “kargo kapısı” gibi önemli parçalar bulunduğunu aktardı. Murjatmodjo, “Şimdilik enkazın AirAsia uçağına ait olduğu teyit edilebilir” dedi. Murjodmodjo, tüm kaynakların enkazın bulunduğu bölgeye aktarıldığını, deniz üzerindeki yüzen parçaların ve cesetlerin ise Pangkalan Bun’a götürüldüğünü söyledi.

#Endonezya
#Singapur
#Airbus
#uçak
9 yıl önce