|

Kitap aşkı başkadır

Tüyap Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl 34.kez kapılarını açtı.Kitap fuarına bugün yolu düşeceklere küçük bir kılavuz hazırladık.

Yeni Şafak
05:00 - 8/11/2015 Pazar
Güncelleme: 21:55 - 7/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

itap okumayı hayatının olmazsa olmazları arasına koyanların fuarı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı dün itibarıyla okuyuculara kapılarını açtı.Fuarın bu yıl 34. yılı. Senede bir kereliğine de olsa Büyükçekmece'ye gitme, metrobüse binme sebebimiz olan fuarın bu yılki teması 'Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak', onur çizeri ise Tan Oral. Öğretmen,öğrenci ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu fuar hafta içi 10.00 -19.00, haftasonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuara 750 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Birçok yazar okuyucularla bir araya gelerek imza günleri ve söyleşiler gerçekleştiriyor. Fuara bugün gidecekseniz işte size önerilerimiz:



İLK ONLİNE KÜTÜPHANE


Fuarda bugün Yalvaç Ural,Selahaddin Dilidüzgün ve Songül Karagülleoğlu “Teknoloji ve Çocuk-Başparmak Çocuk”; Hamit Bozarslan “Türkiye'nin Tarihi”; Ahmet Binyazar ve Feridun Andaç “Yaşar Kemal-Sözün Büyücüsü”; Onur Caymaz “sevdiğim Kitap Adları”; Tevfik Uyar ve Sinan ise “Astroloji ve Bilim: Yıldızlar Size Ne Söylemez?”; Tan Oral ve Faruk Şüyün “34.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Çizeri Tan Oral” söyleşileriyle okurlarla bir araya gelecek. Fuarda ayrıca Avrupa'nın en yaygın online kütüphanesi olan Skoobe bulunuyor. Dünyada Türkiye'yi kapsama alanına alan tek e-kitap ödünç verme ve kiralama sistemi olan Scoobe 15 Kasım'a kadar yayıncılar ve kullanıcılarla buluşacak.







NURİ PAKDİL İÇİN GİDİLİR


Fuarda okuyucularla bir araya gelen yazarlardan biri de Nuri Pakdil. “Nuri Pakdil İmza Günü” etkinliği Salı gününe kadar devam edecek. Pakdil'in kitap imza günü ise bugün 12.00 ve 17.00 arasında gerçekleştirilecek. Bugün imza günü gerçekleştirecek diğer isimler arasında Adem Apak, Ahmet Bilal Yaprakdal, Ahmet Kılıç, Ahmet Nesin-Hilal Nesin,Ahmet Tulgar, Ahmet Turgut, Ahmet Ümit, Ali Atamer, Ataol Behramoğlu, Aynil Beylik Değişmez, Fatih Dikmen, Ferhat Aydın,Hamide Gönen, Jose Mujıka, Karin Karakaşlı var.



Yeni Şafak kitap eki fuar boyu bedava






Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı için özel olarak hazırlanan Yeni Şafak Kitap Eki fuara yolu düşenlere Yeni Şafak Gazetesi standında hediye ediliyor. 80 sayfalık hacmiyle onlarca kitabı ve etkinlikleri kitap kurtlarıyla paylaşan kitap eki 15 Kasım'a kadar fuarı ziyaret edenlere ücretsiz. Kaçırmayın!


#Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı
#Nuri Pakdil
#Nesin
#Ahmet Tulgar
#Ahmet Turgut
#Ahmet Ümit
#Ali Atamer
#Ataol Behramoğlu
#Aynil Beylik Değişmez
#Fatih Dikmen
#Ferhat Aydın
#Hamide Gönen
#Jose Mujıka
#Karin Karakaşlı
8 yıl önce