|

Küçük kız için 7 ameliyat

Ruby Ashby yüzünün yarısını kaplayan siyah,tüylü bir doğum lekesi ile dünyaya geldi. Lekenin giderilmesi için 7 ameliyata girmeye hazırlanan küçük kızın ailesi kızlarının lekeden kurtulması için doku genişletme ameliyatı olması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
18:40 - 30/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:56 - 30/12/2015 Çarşamba
Diğer
500 bin çocuktan biri


Avustralya'nın Towradji kentinde doğan Ruby Ashby konjenital melanositik nevüs hastalığıyla doğan 500 bin çocuktan biri. Daily Mail'in haberine göre küçük kızın yüzündeki kıllı ve siyah lekenin okula başlamadan önce giderilmesi planlanıyor. Kapsamlı bir ameliyat geçirecek olan Ruby'nin ilk operasyonu 12 Ocak'ta yapılacak.



Küçük kızın ameliyatında lekesinin altına içinde tuzlu su bulunan slikon yerleştirilecek ve birkaç hafta boyunca şişirilecek. Minik Ruby doğum lekesinin tamamen giderilmesi için yedi operasyon geçirecek. Ruby'nin sağ kaşı bu ameliyat sonucu kaybetmesi bekleniyor bu yüzden küçük kız 8 yaşına geldiğinden doku nakli yapılması planlanıyor.



Kolejenital Melanositik Nevüs nedir?


Bu hastalık sadece 500 bin kişide bir görülür. Kolejenital doğuştan gelen anlamına gelir, melonosit herkesin saçında ve cildinde bulunan ve melanin pigmentini sağlayan hücrelerdir. Nevüs doğum lekesi anlamına gelir. Üzerlerinde kıl olanları “Dev kıllı ben” olarakta tanımlanmaktadır.







#doğum lekesi
#genetik hastalık
#çocuk hastalıkları
8 yıl önce