|

Minik gamzelerle hayaller gerçek oldu

Minik Gamzeler Derneği 23 Nisan’da Bilecik Koyunköy’de çocuklarla birlikte kutladı. Hayallerindeki oyuncakların resimlerini çizen çocukların bu hayalleri gerçekleştirildi.

04:00 - 28/04/2019 Pazar
Güncelleme: 21:32 - 27/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
​Minik Gamzeler Derneği
​Minik Gamzeler Derneği

Gönüllü gençlerden oluşan ve çocukları sevindirmek için yola çıkan Minik Gamzeler Derneği 23 Nisan’ı Bilecik Koyunköy Şehit Münir Kopuk İlk ve Ortaokulu'ndaki çocuklarla kutladı. "Hayalimi Gerçekleştir!" etkinliği kapsamında çocuklara sahip olmayı hayal ettikleri oyuncaklar dağıtıldı.


KÖY OKULUNDA 23 NİSAN

Minik Gamzeler Derneği, bu kez köy okullarında okuyan ve kaynaklara ulaşımı kısıtlı öğrenciler için yola çıktı. Eğitimlerine dört elle sarılmaları için öğrencilerin hayallerine yaklaşmalarının önemini vurgulayan gönüllü gençler yeni bir projeye daha imza attı. Proje kapsamındaki ilk okul, Bilecik Koyunköy Şehit Münir Kopuk İlk ve Ortaokulu oldu. Ocak ayında belirlenen okulları ziyaret eden Minik Gamzeler Ekibi öğrencilerle tanıştı, gün boyu çeşitli aktiviteler yaptı. Günün sonunda ise çocuklardan hayallerindeki nesneyi resmetmelerini istedi. Bu çizimleri sosyal medya hesaplarından yayınlayan Minik Gamzeler, birkaç ay içinde onların hayallerine sahip çıkacak hayırseverlere ulaştı. Hayırseverler, seçtikleri çocuğun hayalindeki hediyenin alınabileceği bir miktarı derneğe bağışladı.

Kitaptan kırtasiye malzemesine, bisikletten elbiseye, patenden darbukaya özenle paketlenen hediyeler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler hem hayallerine kavuşmanın heyecanını yaşadı hem de okullarının bahçesine kurulan sanat, bilim ve oyun atölyelerinde doyasıya oynamanın sevincini…


GÖNÜLLÜ GENÇLERİN RAMAZAN HEYECANI

Minik Gamzeler Ekibi yaklaşan Ramazan ayının heyecanı içinde. Ramazan boyunca her akşam bir ailenin evine iftar sofrası kuracaklarını anlatan gönüllü gençler, aynı zamanda hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi çocukların ailelerine alışveriş kartı dağıtacaklarını söyledi. Bayramdan birkaç gün önce ise çocuklar için hazırladıkları özel kumanyaları ve onlar için özenle seçtikleri bayramlıkları kapı kapı dolaşarak dağıtacaklarını söylediler.

#Minik Gamzeler
#Hayal
#Bilecik
5 yıl önce