
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Bu süreçte Çin'den gelen toplam 11 bin kişinin kameralardan tarandığını ve koronavirüs tanısı alan kimsenin olmadığını belirten Bakan Koca, "Çin'den gelen veya giden kişilerle temas sonrası ateş, öksürük, bulantı, kusma, ishal şikayeti halinde, sağlık kuruluşuna müracaat edilmeli. Seyahat kısıtlaması yok ama mümkün mertebe, zorunlu olmadıkça bu enfeksiyonun kaynağı olan bölgelere seyahatin yapılmamasının altını çizdik" ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü hakkında açıklamalarda bulundu.
Özellikle bu dönemde çok tedirgin olunmaması gerekiyor.
- Bakanlığın uyarıları ve bilgilendirmeleri dışında yanlış ve maksatlı bilgilere özellikle itibar edilmemesinin altını çiziyorum.
Çin'den gelen veya giden kişilerle temas sonrası ateş, öksürük, bulantı, kusma, ishal şikayeti halinde, sağlık kuruluşuna müracaat edilmeli.
Şüpheli hastalardan hiçbirinde koronavirüse rastlanmadı
Bugüne kadar şüpheli hasta sayısı 70 oldu ama hiçbirinde koronavirüs çıkmadı.
Enfeksiyonun kaynağı olan bölgelere seyahat yapılmamalı
Seyahat kısıtlaması yok ama mümkün mertebe, zorunlu olmadıkça bu enfeksiyonun kaynağı olan bölgelere seyahatin yapılmamasının altını çizdik."







