|

Sevimli kurabiye yapmak çok kolay

Sevimli kurabiyeleri bütün çocuklar sever. Peki bunları yapmak göründüğü kadar zor mu? Aslında basit! Püf noktalarına dikkat ederek siz de bu kurabiyelerden çocuklarınıza yapabilirsiniz.

Yeni Şafak
04:00 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 22:33 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
ÜLKÜ ME

NŞURE SOLAK


Son günlerin modası renkli, resimli bisküviler ve süslü mini yaş pastalar. Özellikle pastane vitrinlerinde güzel görünümleriyle çocukların ilgisini çeken bu minik, kaplamalı pastalar ya da bisküvilerin basit bir sırrı var: Marzipan hamuru. Peki yaş pastaları kapladığımız ya da kurabiyelerin üzerine yapıştırdığımız bu hamur nasıl yapılıyor? Elbette bunun birkaç yöntemi var ama ben size en basit en kolay olan yöntemi söyleyeceğim.



MALZEMELER:

*1 paket beyaz marsmelov şekeri


*Yarım kilogram pudra sekeri


*1 yemek kaşığı su



HAZIRLANIŞI:


Bir tencerede su kaynatılır ve üzerine başka bir kapla marsmelov konulur. Buna “benmari” diyoruz. Benmari yöntemiyle herhangi birşey eklemeden kaynayan suyun kabı ısıtmasından faydalanarak karıştıra karıştıra marsmelovları eritiyoruz. Eritilen marşmelova bir kaşık su ekleyeceğiz. Ocaktan alıp pudra şekeriyle yavaş yavaş istediğimiz kıvama gelene kadar yoğuracağız. Sonra derleyip toparladığımız marzipan hamurumuzun üzerine azcık tereyağı sürebiliriz ve strece sarıp bir süre dinlendirmemiz gerekiyor.





TABLO GİBİ KURABİYELER


Bu temel kaplama hamurunu yaptıktan sonra istediğimiz gibi kullanabiliriz. Bir küçük kekin üzerini kaplayabilir, kurabiyelerimizi birer tabloya dönüştürebilir, hatta bu hamuru kullanarak dekorlar da yapabiliriz. Elbette marzipan ya da diğer adıyla şeker hamuru, birçok yerde paketler halinde de satılıyor. Farklı renklerdeki şeker hamurunu satın almak mümkün olsa da ben hazır ürünlerden ziyade evde yapılmış olanların daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Renkli hamurlarda bulunan gıda boyasını çok kullanmayı sağlık açısından doğru bulmuyorum. Hazırladığımız ve dinlenmiş olan marzipan hamurunu pudra şekeri eklediğimiz sırada kakao ile renklendirebiliriz. Böylece elimizde bir siyah bir beyaz hamurumuz olur. Süsleme için inci şekerler, fındık parçaları, damla çikolata kullanabiliriz.



İKİ RENKLİ ŞEKER HAMURU


Daha önce hazırladığımız iki renk şeker hamurundan hangisini isterseniz onu zemin olarak kullanabilir, diğeri ile küçük süslemeler yapabiliriz. Gerisi bizim zevkimize ve hayal gücümüze bağlı. Ama ilk şeker hamurunu yapıştırdıktan sonra tüm süsleme malzemelerini hafifçe ıslatıp yerleştirmeliyiz. Böylece yapışıp sabit kalacaktır. Neşeli, renkli, sevimli sofralar dilerim. Afiyet olsun.



HAZIRLANIŞI:

Yağ ve pudra şekeri karıştırılarak, birbirine iyice yedirilir. Nişasta eklenir iyice yedirilir. Un ve kabartma tozu karıştırılır.


Un yağlı karışıma eklenir, yoğrulur. Yarım saat üzeri örtülerek dinlendirilir.



*PÜF NOKTASI:

Her marka un aynı sonucu vermez. Ununuza gore miktar azalabilir ya da artabilir. Bu nedenle yavaş yavaş eklemekte fayda var. Elimize yapışmayan ama yumuşak bir hamur kıvamını yakalayana dek unu ekliyoruz. Kurabiyelerimize çiçek, kelebek gibi istediğimiz şekli verebilir, kalıplarla kesebiliriz. Kurabiyelerimizi hafifce yağladığımız tepsiye diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırının orta rafında 25 dakika, fırının kapağını sık sık açıp kapatmadan pişirip dinlenmeye bırakıyoruz.



MALZEMELER


(Marzipan Hamuru ile Süslenmiş Bisküviler)


*2 ölçü marzipan hamuru


*250 gram tereyağı


*1 su bardağı pudra şekeri


*1 yumurta


*1 paket vanilya


*1 paket kabartma tozu


*1 çay bardağı mısır nişastası


*3 çay bardağı un


#Sevimli kurabiyeler
#kurabiye tarif
#yemek
8 yıl önce