|

Şifayı Türkiye’de buldu

Kosova’da yaşayan 7 yaşındaki Leonida Salihi, Türkiye’de gördüğü üç aylık tedavinin ardından lösemiyi yendi. Anne Naile Salihi, “Kızım gözümün önünde günden güne eriyordu. Kosova’da tedavi edilemedi, Türkiye’ye geldik. Üç kemoterapiyle hücreleri temizlendi. Leonida okuluna dönmek için gün sayıyor” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 24/03/2019 Pazar
Güncelleme: 01:00 - 24/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Leonida Salihi
Leonida Salihi

Kosova’da yaşayan Leonida Salihi (7), Türkiye’de gördüğü tedavinin ardından üç ayda lösemiyi yendi. İlk kez hastaneye Ağustos 2018’de yüksek ateş ve halsizlikten dolayı giden Salihi, üç ay boyunca doktorların soğuk algınlığı, alerji ve enfeksiyon gibi yanlış teşhislerin ardından lösemi olduğunu öğreniyor. Ülkesinde tedavinin mümkün olmadığını öğrenen Leonida’nın annesi Naile Salihi, 7 Ocak’ta kızını apar topar Türkiye’ye getiriyor. 7 yaşındaki Leonida Salihi, özel bir hastanede gördüğü 3 aylık tedavinin ardından lösemiyi yeniyor.


ANTİBİYOTİK VERİP EVE GÖNDERDİLER

Doktorların bir türlü teşhis koyamadığını söyleyen Leonida’nın annesi Naile Salihi, “Leonida evimizin tek kızı. Birinci sınıfa gidiyordu. Başarılı ve aşırı hareketli bir çocuktu. O hareketli neşeli çocuk bir süre sonra ‘Yorgunum, okula gitmek istemiyorum, karnım ağrıyor’ gibi şikayetlerde bulunmaya başladı. Ateşi çıkınca Ağustos 2018’de doktora gittik. Leonida’ya antibiyotik verip eve gönderdiler. Kızım gözümün önünde günden güne erimeye başladı. Vücudunda kırmızı lekeler çıkmaya başlayınca tekrardan doktora götürdüm. Bu seferde alerji olduğunu söyleyip damla verdiler. Üç gün sonunda durumu daha da ağırlaştı. Yine başka doktora gittik. Bu kez de apandisit olabileceğini söylediler. Ben peşini bırakmayıp tekrardan test istedim. Değerlerine bakan doktor, lösemi olduğunu söyledi. 31 Aralık’da teşhis konuldu” dedi. Salihi, “Kosova’daki doktorlar Leonia’nın durumunun ağır olduğunu söyleyip ‘Tedavisi burada mümkün değil. Ölecek’ dediler. Türkiye’ye geldik. Ateşi bir günde düşürüldü. Üç kemoterapiyle hücreleri temizlendi. Sadece saçları döküldü. Leonida okula dönmek için gün sayıyor” şeklinde konuştu.

LEONİDA’NIN CİĞERLERİ GÜÇLÜ ÇIKTI

Leonida’nın hemen tedavisine başlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Hilmi Apak, “Leonida bize geldiği zaman tüm vücudunu lösemi hücreleri sarmıştı. Tedaviye başladıktan kısa bir süre sonra hücreler parçalandı. Bu tedavi sürecinde ciğerler yorulur. Leonida’nınkiler güçlü çıktı. Günden güne iyiye gitti. Vücudunda lösemi hücresi kalmadı. Tekrar nüksetmemesi için üç ay daha hastanede kalacak. İki yıl boyunca ilaç kontrolünden sonra Leonida tamamen iyileşmiş olacak” dedi.

#Kosova
#Naile Salihi
#Leonida Salihi
#Lösemi
5 yıl önce