Taha Kılınç'ın 'Kayıp Coğrafyanın İzinde' kitabının tanıtımı yapıldı: Doğu Türkistan yakın sınavımız

04:00, 14/10/2025, Salı
Yeni Şafak
Taha Kılınç'ın 'Kayıp Coğrafyanın İzinde' kitabının tanıtımı yapıldı: Doğu Türkistan yakın sınavımız
Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi'ndeki programda Kılınç, Doğu Türkistan'daki durumu anlattı.

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç, Doğu Türkistan'da Müslüman nüfusun ciddi engellemelerle karşılaştığını, camilerin kapalı, başaörtüsünün yasak, türbelerin yerle bir durumda olduğunu söyledi.

Kılınç'ın Ketebe Yayınlarından okurla buluşan "Kayıp Coğrafyanın İzinde: Doğu Türkistan Seyahatnamesi" adlı eserinin tanıtımı Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi'nde "Uzak bir diyar değil, yakın bir sınav" programıyla yapıldı.

Kitabı Doğu Türkistan'a giderek yazdığını belirten Kılınç, "Maalesef camileri kapalı bulduk, camilerde namaz kılamadık. Maalesef sokaklarda Müslüman hanımların tesettürünün ciddi bir şekilde engellendiğini gördük" dedi. "Bu derdi hep beraber paylaşalım" diyen Kılınç, Doğu Türkistan halkının yüzyıllardır süren varoluş mücadelesine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bugün Doğu Türkistan'da camilerin minareleri sökülüyor, türbeler yerle bir ediliyor, mezarlıklar yok ediliyor. Başörtüsü yasaklanıyor, ibadet edenler takip altına alınıyor. Bir milletin hafızası sistematik olarak silinmeye çalışılıyor. Bu kitap, bu yok edilişin sessiz tanığıdır."

EZAN SESİ DUYMADIM

Kılınç seyahatinin 8 gün sürdüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Bir Müslüman olarak kendi şahitliğim çerçevesinde ezan duymadığımı söylüyorum. Düşünün Hoten, Doğu Türkistan'ın en dindar, en mütedeyyin şehirlerinden bir tanesi. Kaldığımız süre boyunca Müslüman nüfus oranı merkezde en az yüzde yetmiş olduğu bu şehirlerde sokakta bir tane başörtülü görmedim."


Sivas’ta sonbahar ve kış aynı karede: Kar yağışı mest eden manzaralar oluşturdu
Hayat
Sivas’ta sonbahar ve kış aynı karede: Kar yağışı mest eden manzaralar oluşturdu
Bursa'da duygulandıran anlar: Balonlar minik Çağan Ata için gökyüzüne bırakıldı
Hayat
Bursa'da duygulandıran anlar: Balonlar minik Çağan Ata için gökyüzüne bırakıldı
Türk Kızılay Gazze’de ateşkes sonrası yardımlarını artırdı: Derilbalah'taki merkezde her gün 21 bin kişilik sıcak yemek dağıtılıyor
Hayat
Türk Kızılay Gazze’de ateşkes sonrası yardımlarını artırdı: Derilbalah'taki merkezde her gün 21 bin kişilik sıcak yemek dağıtılıyor

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026