|

TikTok gençleri zehirliyor

Dünyada TikTok’un en çok kullanıldığı dördüncü ülke Türkiye. Ahlak sınırlarını aşan içeriklerin yer bulduğu platformu en çok kullanan yaş grubu ise 18-24. Uzm. Psikolog Zehra Binici Tekin, özellikle ergenlik döneminde içine kapanan gençlerin ailelerinin dikkat etmesini öneriyor.

Haber Merkezi
00:00 - 16/06/2022 Perşembe
Güncelleme: 19:14 - 15/06/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
TikTok
TikTok

İnternetin hayatımıza girmesiyle geleneksel para kazanma yollarının yerini sosyal medya uygulamaları aldı. En çok para kazandıran uygulamalardan biri de Çin merkezli TikTok. Takipçilerine sanal hediyeler sunan Tik Tok’ta para kazanma ise görüntülenme sayısına göre devreye giriyor. Bir ayda 10 bin takipçi ve 100 bin video görüntülemeye ulaşan TikToker’a ‘İçerik Oluşturucu Fonu’ aracılığıyla ödeme yapılıyor. Influencer ve TikToker’lar görüntülenmenin yanı sıra marka anlaşmaları ve şarkı promosyonları üzerinden de para kazanıyor. Tik Tok fenomenlerinin 50 Dolar’dan başlayan kazançları 150 Bin Dolar’a kadar çıkıyor.

YARISI KADIN

  • Tik Tok’un kullanıcı tabanının neredeyse yarısını 18-24 yaş aralığındaki gençler oluşturuyor. Yüzde 27’si 13-17 yaş aralığında, yüzde 42’si ise genç yetişkinler. Kadınların yüzde 60’ı erkeklerin ise yüzde 40’ı Tik Tok’ta zaman geçiriyor. En fazla TikTok kullanıcısı Çin, ABD ve Hindistan olurken bu ülkeleri 4.ncü sırada Türkiye takip ediyor.
  • İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI

Sosyal medyanın çocuk ve ergenler için sosyalleşme ve değerli hissetme alanı olduğunu söyleyen Uzm. Klinik Psikolog Zehra Binici Tekin, “Ergenlik dönemindeki gençler, zihinsel, bedensel, duygusal ve hormonal değişimler yaşıyor. Bu dönemde kendi içine çekilen, yalnız kalmak isteyen ergen, aileden uzaklaşıp akranları ile sosyal medyada zaman geçiriyor. Ebeveyn ve eğitimciler olarak evlatlarımızın yaşamında neyin eksik olduğunu tespit etmeliyiz” dedi.

Mükremİn Gezgİn’e soruşturma

  • 1,3 milyon takipçisi, 37.5 milyon görüntülenmesi olan Mükremin Gezgin hakkında teşhircilikten soruşturma açıldı. TikTok uygulamasında çektiği hamilelik videolarıyla sosyal medyada dikkat çeken Gezgin'in hayatı merak uyandırdı. Erkek olduğu halde hamilelik ve doğum üzerine videolar çekmesi ise sosyal medyada milyonlarca izlendi. Gezgin’in, gerçekten doğum yapmış izlenimi oluşturmasına yardımcı olan özel bir hastanenin sağlık personeli ve hastane yönetimi de büyük tepki topladı. Gelen şikayetlerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mükremin Gezgin ve hastane personeli hakkında “Hayasızca hareketler ve teşhircilik” suçundan soruşturma başlattı. Olayın ardından Mükremin Gezgin TikTok hesabı askıya alındı.


#TikTok
#Zehra Binici Tekin
#Mükremin Gezgin
2 yıl önce