|

TV yayınına montaj yapıp hap sattılar!

TV programlarında sağlık tacirleri İbrahim Saraçoğlu ve Prof. Dr. Canan Karatay'ın montaj görüntüleri ile sağlık ürünü pazarlamaya çalışılıyor. Kalp, karaciğer başta olmak üzere tüm hastalıkları bitirdiği, kanseri önlediği iddia edilen ürünler hukuki girişimlere karşı onlarca TV kanalında farklı isimlerle montaj yapıp hap satıyorlar.

Yeni Şafak
10:02 - 28/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:32 - 28/04/2018 Cumartesi
Diğer
İbrahim Saraçoğlu, sahte tüccarlara karşı dava açtı.
İbrahim Saraçoğlu, sahte tüccarlara karşı dava açtı.

Limon, maydanoz ve sarımsak kürünü kapsül haline getirdiğini iddia eden sağlık tacirleri İbrahim Saraçoğlu ve Canan Karatay’ın montaj görüntüleriyle ürün pazarlıyor. Kalp, karaciğer başta olmak üzere tüm hastalıkları bitirdiği, kanseri önlediği iddia edilen ürünler hukuki girişimlere karşı onlarca TV kanalında farklı isimlerle satışta.


Canan Karatay ve İbrahim Saraçoğlu'nun adını kullanıyorlar

Hürriyet'in haberine göre, kanallar farklı, satılan ürünlerin adı farklı. Soft jel kapsüllerden bahseden sunucular ünlü isimlerin adı altında satış yapmaya çalışıyor. Bu ürünler farklı farklı adlar altında satılsa da başrol de hep Prof. İbrahim Saraçoğlu ve Canan Karatay var. Ancak ürünün satışı ve reklamı yapıldığı yerde bu isimler orada yoklar.

Saraçoğlu bu programlarda limon-maydanoz ve sarmısak küründen bahsediyor ancak bu tamemen taze ürünlerden yapılmış bir kür. Bu kürü kapsül haline getirdiğini iddia eden şifa tacirleri Saraçoğlu’nu öyle montajlayarak kendisi satıyormuş gibi gösteriyorlar.

Bitmeyen kampanya yapıyorlar

Limon, maydanoz ve sarımsak kürü değişik kanallarda değişik isimler altında satılıyor. Soft jel haline getirilen ürünün, ‘bakanlık onaylı’ olduğuna vurgu yapılıyor. Ama onay alınamıyor. Sürekli kampanya yaparak bir alana bir bedava sloganı ile insanlara ürün hakkında güven vermeye çalışılıyor.


Saraçoğlu: 63 soruşturma 3 dava var

İbrahim Saraçoğlu'nun konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Gerek sosyal medyada, gerekse uydu kanalları üzerinden yayın yapan televizyon kanallarında bazı kişi ya da kişiler, ismimi, televizyon görüntülerimi ve fotoğraflarımı kullanmak suretiyle, şahsıma ait olduğu algısı yaratarak, tarafımla hiçbir ilgisi olmayan ürünler (tablet, kapsül, krem, şurup, damla, bitkisel ürünler vb.) pazarlamakta; insanları yanıltarak sağlıkları ile oynamaktadırlar. Bu tür eylemleri gerçekleştiren şahıs ve şirketleri; avukatlarım, yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına ve savcılıklara anında intikal ettirerek hukuk zemininde mücadele etmektedirler.

  • Hali hazırda; savcılıklarca açılmış 63 adet soruşturma sürmektedir. Savcılık-emniyet tarafından soruşturma süreci tamamlanan 3 farklı dava mahkemelerde görülmektedir. İnternette, Facebook, Instagram, Twitter ve uydu kanallarında yayınlanan Panax, Gecekızı Çayı, Tea care, Polip Kürü, Sarımsak Limon Maydanoz Tableti ve Jeli, Kuvvet Macunu, Prof+ Kuvvet Macunu, Akciğer Detoksu, Prostonor, Moringa Çayı, Süper Busty, Diasin, Diasol, Lavanta Seti, Dermoflora sedef egzama kremi, Sedef Egzama Kremi, Varis Kremi, Varisilin Kremi gibi ürünlerle de sahsımın hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. “
#Sağlık
#Sahte
#İbrahim Saraçoğlu
#Canan Karatay
#İlaç
#Hap
6 yıl önce