|

Vücudundaki dev tümör onu bu hale getirdi

Pakistanlı genç Nörofibromatozis belirtileri göstermeye başladı ve sağ bacağında büyüyen bir tümör oluşmaya başladı. Kalıtsal hastalık tanısı konulan 18 yaşındaki hasta Muhammed Essa Pallari, ameliyat ile tümörü aldırdı.

Yeni Şafak
10:16 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 10:34 - 30/03/2018 Cuma
Diğer
Muhammed Essa Pallari'nin sadece bacağında oluşan tümör alınabildi.
Muhammed Essa Pallari'nin sadece bacağında oluşan tümör alınabildi.

18 yaşındaki Pakistan'lı genç Muhammed Essa Pallari'nin vücudu genetik bir hastalık yüzünden bu hale geldi. Bu hastalığın tıptaki adı: Nörofibromatozisler.

Yani sinir sisteminin çeşitli kısımlarında veya vücudun herhangi bir yerinde tümör gelişmesine zemin hazırlayabilen ve bunun yanı sıra kemik ve cilt gibi dokuları da etkileyebilen kalıtsal hastalık.


Dört cerrah tarafından çıkarıldı

Pakistan'ın Karaçi kentinde yaşayan Pallari, geçtiğimiz çarşamba günü sağ bacağındaki tümörden kurtulmak için Dr. Ruth Pfau hastanesine yattı. Pallari'nin sağ bacağındaki devasa tümör, 4 saatlik bir ameliyatla dört cerrah tarafından çıkarıldı.


Tümör yayılabilir

Ameliyatı gerçekleştiren cerrahlar, meslek hayatları boyunca ilk defa bu kadar büyük bir tümörle karşılaştıklarını söyledi.

"Bir ay aradan sonra yapılacak ameliyatın ikinci aşamasında, uyluğunu kaplayan tümörü de çıkaracağız" dedi.

Caters News Agency'nin haberine göre, Dr. Naushad Şeyh: "Tümör enfeksiyonunun diğer bölgelere de yayılma şansı vardı. Ameliyatın ilk aşamasında sadece kalçasını kaplayan tümörü çıkarabildik."

#Tümör
#Sağlık
#Ameliyat
#Pakistan
6 yıl önce