|

Yarımada'nın huzur bahçesi Evvela

Yaklaşık bir yıl önce açılan Evvela, tambur sesleri, hatları ve lezzetli tatlılarıyla Sirkeci'de hizmet veriyor. Hoca Paşa Lokantaları'nın arasında mola vermek isteyenler için sessiz sakin bir mekan. Tarihi yarımadaya yakışır nezih bir mekan.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 06:18 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Adres: Hocapaşa Mah. Hocapaşa Hamamı Sok. No:5 Fatih
Adres: Hocapaşa Mah. Hocapaşa Hamamı Sok. No:5 Fatih

Sirkeci'de Hoca Paşa Lokantaları'nın kalabalığı içerisinde kafa dinleyecek çok nezih bir mekan var. Marmaray'a yakın olmasından dolayı her yaka için de ulaşım açısından oldukça rahat. Ufak molalar için çok uygun. Sessiz sakin bir yer olmakla beraber dışarıdan göründüğü gibi sıcak ve samimi. Kış aylarına yakışır bir mekan. Girince çıkmak istemeyeceğiniz Evvela'nın tasarımı da oldukça şık. Türk İslam sanatları eserleri mekanın duvarlarını süslerken tambur sesleri ruhu dinlendiriyor. Ağırıklı olarak çay ve kahve seçenekleri olsa da tatlılar lezzetiyle de baş döndürüyor.


MEKANIN RENGİ ÇEŞME YEŞİLİNDEN

Mekanın sahibi Şahin Altun. Kendisi Evvela'nın hemen yanında bulunan Kasap Osman'ın işletmesinden sorumluyken bu ufacık dükkanı keşfetmiş. Dokuz ay önce de bu ufacık dükkanı açarak Sirkeci gibi kalabalık bir muhitte sakinliğiyle müşterilerine zamanı donduruyor. Tek amacının tarihi yarımadaya yakışır bir mekan yapmak istediğini belirten Altun, "Mekandaki tablo ve müzik seçimi bize ait. Mekanın rengini hemen karşıdaki çeşmenin yeşilinden seçtik. Kalan kısımları mimar arkadaş halletti" diyor.


MÜZİKLERİ BAŞKA YERDE DİNLEYEMEZSİNİZ

Henüz bir yılı geride bırakmamış olmalarına rağmen mekanın müdavimleri oluşmuş durumda. Ağırlıklı olarak Türk sanat müziği çalınan mekanda Altun'un tamburi bir arkadaşının gün yüzü görmemiş listesi de misafirlere dinletiliyor. Anlıyacağınız burada duyduğunuz müzikleri başka yerde dinleyemezsiniz. Zaman zaman spontene bir şekilde tambur ve ney dinletisi de gerçekleştirdiklerini söyleyen Altun, "Dinletiyi Medipol Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan arkadaşım Fatih Baha Aydın yapıyor. Ney hocası Vildan Akbay ile de grup oldular. Birlikte keyifli vakit geçirmemizi sağlıyorlar" şeklinde konuşuyor.

KENDİSİ GİBİ TATLISI DA MUBTELA

Evvela'ya mubtela olmamak elde değil. Hele ki 'mümkünse' ve 'mubtela' ismini verdikleri tatlıyı denedikten sonra. Islak kek, muz, çilek, kivi, muhallebi, eritilmiş çikolata, bebe bisküvisi ve fındık ile hazırlanan mümkünse tatlısı yedikçe yediren bir lezzet. Yine aynı meyvelerle bardakta hazırlanan farklı bir tatlı olan mubtela da çay ya da kahvelere eşlik eden lezzetli mi lezzetli bir tatlı. Fiyatları da 12 lira. Çay ise 2 lira. Burada içeceğiniz çay da özel bir harman olduğu gibi kahve Kurukahveci Nuri Toplar'dan.

  • Kahvaltı rezarvasyonla
  • Evvela'da güne başlayanlar için kahvaltı seçeneği de mevcut. İçerisinde 5 çeşit peynir, salam, sosis, domates, biber, salatalık, yumurta, ceviz, kuru kayısı, bal kaymak ve reçelin olduğu kahvaltı tabağı sadece 15 lira. Yanında çay da sınırsız. Mekan küçük olduğu için haftasonu kahvalya gitmek isterseniz rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
#Kahvaltı
#Yarımada
#Evvela
6 yıl önce