|

Bağışıklıkta ışık göründü

Türkiye’de aşılamanın iyi gittiğini söyleyen Prof. Dr. Vefik Arıca, toplumsal bağışıklığın tam ucunda olunduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının aşı seferberliği başlattığını belirten Arıca, 3. doz aşıyı vatandaşların ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Yasemin Asan
00:00 - 16/08/2021 Pazartesi
Güncelleme: 06:05 - 16/08/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefik Arıca, aşılamadaki son durumu değerlendirdi. 22 gelişmiş ülkede aşı zorunluluğu geldiğini hatırlatan Arıca,
“Özellikle Avrupa ülkeleri, çocuğun okul kaydı için ebeveyn aşı zorunluluğunu getiriyor. Bazı ülkeler de tavsiye ediyor, bizim ülkemiz de tavsiye eden ülkeler arasında. Türkiye’de aşı zorunlu değil ama halk ikna edilmeye çalışılıyor. Türkiye’de aşılama iyi gidiyor”
diye konuştu.

BAĞIŞIKLIĞIN UCUNDAYIZ

  • Aşı seferberliğinin giderek arttığına dikkt çeken Arıca, şöyle devam etti: “Aşılamada halkı iknada sivil toplum kuruluşları da ele alınıyor. Toplumsal aşılama olayı görülüyor. Güneydoğu’da ve Doğu Anadolu’da son iki haftada yüzde 20-30 artmış durum. Aşı seferberliği ile halkı da yanımıza alırsak başarılı oluruz.
    Toplumsal bağışıklığın da tam da ucunda gözüküyoruz. Biraz daha gayret gösterirsek eylül ayına gelmeden o zinciri kıracağız. 12-18 yaş aralığındaki kişilerde yakın zamanda aşılanacak.
    Önümüzdeki haftalarda 12-18 yaş aralığındaki gençlere aşı hakkı gelirse toplumsal bağışıklık yüzde 70’e çıkacaktır.”

3. DOZU İHMAL ETMEYİN!

Arıca vatandaşların 3. doz aşılarını da ihmal etmemeleri konusunda uyrararak,
“3. doz vurulma oranı düşük. 2 doz inaktif aşı olanlar, üzerinden de altı ay geçmiş ise mutlaka 3. aşılarını olsunlar. Özellikle sağlık çalışanı ve 65 yaş üzeri olanlar var. O grup gidip 3. doz aşı olsunlar ki Delta varyantında antikor seviyesini yüksek tutsunlar”
şeklinde konuştu.
#Vefik Arıca
#​Türkiye
#Koronavirüs
3 yıl önce