Umutlarımız yeşerdi

Yasemin Asan
00:00, 16/01/2021, Cumartesi
Yeni Şafak
Umutlarımız yeşerdi
Sağlık personelinin aşılanması devam ederken aşı olan sağlıkçılar, aşılamanın başkentteki merkez üslerinden Ankara Şehir Hastanesi çalışanları Yeni Şafak’a konuştu.

Koronavirüs aşısında önceliğin kendilerine verilmesinden memnunluk duyan sağlık çalışanları, aşılamanın başlamasına ilişkin “Umutlarımız yeşerdi” yorumu yaptı. Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Mehmet Ali Atik, “Aşı en önemli çozüm yolu” dedi. Genel Cerrah Yasin Erkuş da “Sırası gelen herkes aşı olması gerekir ki bu hastalığı daha kısa sürede atlatabilelim” çağrısı yaptı.

Kovid-19 ile mücadelede 300’ün üzerinde kayıp veren sağlık çalışanları aşılamaya da büyük destek verdi.
Sağlık personelinin aşılanması devam ederken aşı olan sağlıkçılar, aşılamanın başkentteki merkez üslerinden
Ankara Şehir Hastanesi çalışanları Yeni Şafak’a konuştu.

ŞU AN KALICI ÇÖZÜM AŞI

  • Ankara Şehir Hastanesi Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Atik: Aşının gönüllü faz çalışmasında da yer aldım.
    Plesabo olduğumu öğrenince yeniden gerçek aşıyı vuruldum. Aşılama ile sağlık çalışanları olarak yükümüz hafifleyecek. Sağlık çalışanları bu süreçte çok yoruldu. Gönüllü oldum çünkü bir an aşı çalışması sonuçlansın ve aşılama başlasın istedik. Bir an önce bu hastalıkla baş edebilecek noktaya gelelim, sağlık çalışanların yükü hafiflesin diye bu çalışmaya katılmıştım.
    Topluma önderlik edeceğiz. Aşı en önemli çözüm yolu. Elimizde şu anda aşımız var. Gönül rahatlığı ile aşıyı olduk. Tedbirlerle hasta sayısı düştü ama buna şu an en kalıcı çözüm olarak aşı olmak gerekiyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/15/11/46/resized_331ca-799d3a75mehmetaliatik.jpeg

Genel Cerrah Yasin Erkuş: Çocuk felci, kızamık hastalıkları görülmüyorsa sebebi aşıdır. Aşılar, insanların korunması için oluyor.
Ben aşı oldum, çevremdeki tüm sağlık çalışanları aşı oldu. Sırası gelen herkes aşı olması gerekir ki bu hastalığı daha kısa sürede atlatabilelim. Pandemi döneminde sağlıkçılara çok iş düştü.
Kanser ve acil hastaların ameliyatlarını yapıyoruz, bu süreçten sonra ameliyatlarında normale dönmesini bekliyoruz.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/15/11/46/resized_1490c-5631b10dyaseminkavlak.jpeg

DÖRT GÖZLE BEKLİYORDUK

  • Ankara Şehir Hastanesi Eğitim Koordinatörü Yasemin Kavlak: Biz uzun zamandır dört gözle aşılanmayı bekliyorduk.
    Aşılanma takvimi tam uygulanır, herkes duyarlı olur ve aşıyı yaptırırsa bizim iş yükümüz çok hafifleyecek. Ben halen evlatlarıma sarılamıyorum, sarılırken 40 kere düşünüyorum. Aşı ile umutlarımız yeşerdi. Aşı vurulurken çok heyecanlandım, çocuklar gibiydik. Randevumuzu aldık, gidip aşımızı olduk.
    Aşı yaptırmakta kararsız olanlar arıyor, onlarla görüşerek aşıyı anlatıyoruz, fikirleri değişiyor. Aşı olmam diyen bir çok arkadaşın, aşı olduğuna şahit olduk.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026