|

Yurtlara aşı standı

Koronavirüse karşı normalleşme sürecinde binlerce üniversite öğrencisi yüz yüze eğitime hazırlanırken, hizmete girecek yurtlarda aşı olmak isteyenler için stant kurulması planlanıyor. Konunun Bilim Kurulu’nda ele alınacağı ve çıkacak karar doğrultusunda hareket edileceği öğrenildi. Projeyle aşıya karşı gençlerin de ikna edilmesi hedefleniyor.

Yasemin Asan
00:00 - 20/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 23:55 - 19/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Normalleşme dönemi sürerken, uzun bir aradan sonra binlerce üniversite öğrencisi, yeniden yüz yüze eğitime başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversite öğrencilerine hizmet veren 719 bin 520 kişi kapasiteli 768 yurtta, pandemiyi de dikkate alarak yeni eğitim sezonu için son hazırlıklarını yaptı.

SON KARAR BİLİM KURULU’NUN

Yurtlar, üniversitelerin açılmasıyla birlikte ekim ayında hizmet vermeye başlayacak. Yurtlarda aşı olmak isteyen gençler için stant kurulması planlanıyor. Yurtlarda aşı standı konusunun Bilim Kurulu’nda da ele alındığı öğrenildi. Bilim Kurulu’nun yurtlarda aşılama ile ilgili kararının kısa sürede netleşmesi bekleniyor.

GENÇLERE BİLGİ VERİLECEK

Aşı stantları ile gençler, hastaneye gitmeye gerek kalmadan aşıya kolaylıkla ulaşabilecek. Ayrıca sağlık ekipleri, salgınla mücadele kapsamında henüz aşısını olmamış ve aşıya karşı olan gençlere de ulaşarak ikna etmeye çalışacak. Görevliler, aşıyla ilgili bilgilendireceği ve aşının önemini anlatacağı gençlerin sorularına da tek tek yanıt verecek. İkna olan gençler aşılarını hemen söz konusu stantlarda yaptırabilecek.

AŞI, VİRÜSÜN DOLAŞIMINI AZALTIYOR

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama devam ediyor. 12 yaş ve üstündeki yaş gruplarının aşı hakkı bulunuyor. Delta varyantının hızlı bulaşma özelliği nedeniyle gençlerde 5 kat fazla enfeksiyon tespit edildiği ifade ediliyor. Delta varyantının gençleri daha fazla etkilediği görülüyor. Gençlerin aşılanması ile hem kendileri korunuyor hem de virüsün dolaşımdaki oranını düşürüyor.

TOPLUM BAĞIŞIKLIĞI ŞART

Uzmanlar, gençlerin aşıya ilgisizliğinin salgın ile mücadeleyi zora soktuğunu vurguluyor. Uzmanlar, aşıyla toplumsal bağışıklığın sağlanmasının riskleri azaltacağı görüşünde.


AŞISIZ YURT GÖREVLİSİNE PCR TESTİ

Aşı yaptırmayan yurt ve pansiyon çalışanlarından, haftada iki defa zorunlu PCR testi talep ediliyor. Azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması HES kodu üzerinden yapılacak.

#Koronavirüs
#Bilim Kuurlu
#PCR Testi
#HES Kodu
#Gençlik ve Spor Bakanlığı
3 yıl önce