|

Öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nde hediye alması yasak mı?

24 Kasım Öğretmenler Günü bugün eğitim kurumlarında kutlanacak. Öğretmenler Günü'nde alışılagelen öğretmenlere hediye verilmesi uygulamasının yasak olup olmadığı merak ediliyor. Öğretmenine hediye almayı düşünen öğrenci ve velileri "Öğretmenlere hediye almak/ hediye vermek yasaklandı mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin hediye almasını yasakladı mı? Öğretmenlere 24 Kasım'da hediye vermek yasak mı? İşte konuya ilişkin detaylar...

09:22 - 24/11/2021 Çarşamba
Güncelleme: 09:50 - 24/11/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
öğretmenler günü
öğretmenler günü

Öğretmenlerin hediye alması yasak mı sorusu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne girilirken pek çok kişinin gündeminde yer almaya başladı. MEB'den öğretmenlerin hediye alması ile ilgili önemli bir uyarı geldi. Peki, Öğretmenler günü hediyesi yasak mı?

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NDE HEDİYE ALMAK YASAKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Bakan Yardımcısı Petek Aşkar imzasıyla, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolaysıyla bazı uyarılarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il milli eğitim müdürlüğüne resmi yazı göndererek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde maddi değeri olmayan sembolik nitelikteki hediyeler dışında herhangi bir hediyenin kabul edilmemesini istedi.

81 il milli eğitim müdürlüğüne 16 Kasım 2021 tarihinde gönderilen resmi yazıda 657 sayılı Kanun, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkelerine Dair Yönetmelik hükümlerine yer verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü hediye Uygulaması konulu yazıda, maddi değeri olmayan sembolik nitelikteki hediyeler dışında herhangi bir hediyenin kabul edilmemesi istendi.

BAKAN ÖZER'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzaktan ve yüz yüze eğitim sürecinde öğrenciler için canla başla çaba sarf eden öğretmenlere şahit olmanın kendisi için gurur vesilesi olduğunu belirtti.


Özer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği günün yıl dönümünde, ülkenin dört bir yanında ve yurt dışında vazifelerini layıkıyla icra eden tüm öğretmenlerin gününü kutladığını ifade etti.

Bakanlığın gücünü milletin genç dimağlarına ışık tutan öğretmenlerden aldığını vurgulayan Özer, şöyle devam etti:

"Uzaktan eğitim sürecinde ve yüz yüze eğitime geçtiğimiz bu dönemde canla başla öğrencileriniz için çaba sarf ettiğinize yakından şahit olmak, sizinle bu yolculukta yan yana yürümek benim için bir gurur vesilesi oldu. Sizlerin azmi, gayreti ve takdire şayan kararlığıyla ülkemiz, eğitimde zor zamanları geride bıraktı. Hiçbir model ya da sistem öğretmenlerimizin evlatlarımıza kattıklarından daha üstün olamaz. Bu nedenle öğretmenlerimizin gelişimi ülke geleceğinin teminatıdır."

Başöğretmen Atatürk ve görevleri başında şehit düşen öğretmenleri saygıyla yad ettiğini aktaran Bakan Özer, emekli öğretmenlere sağlık, görevi başındaki öğretmenlere ise başarılar diledi.

#öğretmenler günü
#öğretmenler günü hediyesi
#öğretmenler günü hediye yasak mı
#öğretmenlerin hediye alması yasak mı
#meb hediye yasağı
2 yıl önce