|

Tarihi camilerde 'itikaf'a giriyorlar

Kütahya'daki tarihi Takvacılar ve Ulu Camilerinde Ramazan'ın son 10 gününde itikafa giren vatandaşlar, zaruri ihtiyaçları hariç caminin dışına çıkmadan ibadetlerine yoğunlaşıyor.

Yeni Şafak
12:47 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:07 - 6/06/2018 Çarşamba
AA
Diyanet İşleri Başkanlığınca, Türkiye genelinde 9 bin 364 cami itikaf ibadeti için hazırlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığınca, Türkiye genelinde 9 bin 364 cami itikaf ibadeti için hazırlandı.

Kütahya'da bazı vatandaşlar tarihi camilerde, Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içerisinde camide kalmak ve ibadetle meşgul olmak anlamına gelen "itikaf" ibadetini yerine getiriyor. Kentteki tarihi Takvacılar ve Ulu Camilerinde ramazanın son 10 gününde itikafa giren vatandaşlar, zaruri ihtiyaçları dışında dışarıya çıkmıyor.


İtikaf ibadetini yerine getiriyorlar

Takvacılar Camisi müezzinlerinden Kadir Birlik, yaptığı açıklamada, tarihi ve mimarisi ile dikkat çeken ve Yıldırım Bayezid'in komutanlarından Timurtaş Paşa'nın yaptırdığı 14 yüzyıldan kalma caminin itikafa girenlerce yıllardır tercih edildiğini belirtti. Tarihi camide, uzun yıllardır hatimle teravih namazı kıldırma ve genç hafızlarca mukabele geleneğinin de sürdürüldüğünü anlatan Birlik, şöyle konuştu:

  • "Peygamber efendimizin ramazan aylarının son 10 günlerinde tabir yerindeyse inzivaya çekilerek bol bol ibadet ettiği bilinmekte. Vatandaşlarımız da bu müekked sünneti yerine getirmek için camimizde itikafa girmekteler. Camimiz, hem mimari yapısı hem de manevi atmosferi nedeniyle vatandaşlarımızın burada itikafa girmelerinde tercih nedeni oluyor. Vatandaşlarımız burada Kur'an-ı Kerim okuyup, namaz kılıyor, mukabelelere iştirak ediyorlar. Bu yıl camimizde yaklaşık 10 itikafçı kardeşimiz burada bulunmakta. Allah yapmış oldukları ibadetleri kabul buyursun, rabbim sayılarını artırsın."

İtikaf için 9 bin 364 cami hazırlandı

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Ramazan ayının önemli sünnetlerinden itikaf ibadetini yerine getirmek isteyenler için Türkiye genelinde 9 bin 364 cami hazırlanmıştı. Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içerisinde camide kalmak ve ibadetle meşgul olmak anlamına gelen "itikaf" ibadeti, Ramazanın son 10 gününde gerçekleştiriliyor. İtikafa girenlere "mütekif" veya "akif" deniliyor.

#Ramazan
#Namaz
#Cami
#Kütahya
#Tarihi cami
6 yıl önce