|

Biz bu oyunu bozarız

Galatasaray'da Başkan Mustafa Cengiz hakem hataları için adeta patladı. Futbol ortamında sessiz kalmanın zayıflık olarak algılandığını söyleyen Cengiz, “Bir TFF yetkilisi veya bir hakem tuttuğu takım uğruna veya başka bir sebepten ötürü ahlaki değerleri göz ardı ederlerse biz bu oyunda olmayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:23 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray'da yönetim hakem kararlarına sitem etti.
Galatasaray'da yönetim hakem kararlarına sitem etti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, son dönemde kendi aleyhlerine hakem hataları olduğunu savunarak, "Biz Galatasarayız, haftada 2 demeç, 3 tane zırvalayan sözler söylemeyiz. Hakemlerde art niyet görmüyoruz ancak aynı hakem aynı hatayı 7 kere yapıyorsa bunun anlamı insan hatası değilidir" dedi. Türk Telekom Arena'da Jeunesse Global ile yapılan sponsorluk anlaşmasında Başkan Cengiz, gündeme dair soruları yanıtladı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, hakemlerle ilgili taraftarlarının ve camiasının tepkilerini çok iyi bildiklerini anlatarak, şöyle konuştu, "Burası Türkiye. Maalesef, Cenap Şahabettin'in dediği gibi, 'Bu ülkede mütevazı görünmeyin, gerçek sanırlar.' Siz ne kadar efendi olursanız, asil cevap verirseniz, bu maalesef yanlış değerlendiriliyor. Sizin efendiliğiniz, kibar duruşunuz, zayıflık pısırıklık, özür dileyerek söylüyorum, yumuşaklık olarak algılanıyor. Biz, Galatasaray olarak ağlak ve zırlak bir toplum değiliz. Biz mağlubiyeti de sinemize gururla çekeriz. Genel bir savaşta, kısa bir mağlubiyetler alabiliriz. Biz Galatasarayız ve asla pes etmeyiz. Biz çarpışarak, vuruşarak ölürüz. Biz Galatasarayız, haftada 2 demeç, 3 tane zırvalayan sözler söylemeyiz. Hakemlerde art niyet görmüyoruz ancak aynı hakem aynı hatayı 7 kere yapıyorsa bunun anlamı insan hatası değilidir."

MHK'Yİ FANATİK FENERBAHÇELİ YÖNETSİN

Mustafa Cengiz, kim yönetirse yönetsin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) görev alanların tarafsız olması gerektiğini vurgulayarak "Federasyon bizim federasyonumuz, MHK bizim komitemiz. Basında anlamsız laflar var, 'MHK Galatasaraylı, TFF Beşiktaşlı.' diye. Federasyona da MHK'ye de fanatik Fenerbahçeli gelsin. En değerli rakibimiz oldukları için söylüyorum. Bir insan tuttuğu takım ne olursa olsun objektif değerleri yerin altına alıyorsa 'Yazıklar olsun.' deriz. Bu oyunda da olmayız, bu oyunu da bozarız" dedi

HAKEMLER TIRAŞ OLURKEN AYNAYA BAKSIN

Cengiz, hakemlerin adalet dağıtıcı kişiler olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü, "Hakemlere sesleniyorum, lütfen tıraş olurken aynaya bakın. Maçları tekrar izleyip bakın. Bütün tartışmalı pozisyonlar Galatasaray'ın aleyhine yorumlanıyor. Galatasaray'a çok rahat kart çıkarılıyor, yan hakem çok rahat müdahale ediyor. Eşitlik olsun. Türkiye'de hakemler yanlış eğitiliyor. Hakemlerden adalet bekliyorlar, yanlış. Hakemler adalet dağıtamaz. Hakem tahkim demektir, gözleyen demektir. İngilizcesi 'Referee', referanstan gelir. Sahada siz hakemi hakim olarak görürseniz, 'bu takıma yanlış yaptım öbürüne de yanlış yapayım' duygusuna kapılır. Hakemler hakim değildir. Hakem, gördüğünü çalan, kuralları uygulayan egemendir. Hakemler kendilerini hakim zannetmesin, haklarımızı da yemesin. Galatasaray'ın lütfen önünü kesmeyin. Herkese adil olun. Kimse mutlu değil. Galatasaray asla pes etmeyecektir”. MHK'nin kendi içindeki sorunlarla ilgilenmediklerini anlatan başkan Cengiz, "Yeter ki haksızlık yapmasınlar, objektif olsunlar. Toplumsal kanaat ve vicdan önemlidir. Toplum vicdanında, bir takıma, gruba ve bir aileye haksızlık yapıldığına inanılıyorsa o vicdan sel olur haksızlık yapanı ezer" değerlendirmesinde bulundu.

  • G.Saray'a yeni sponsor
  • Galatasaray Kulübü, inovatif mamüller üreten Jeunesse Global ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Jeunesse Global Türkiye yöneticleri Luigi di Salvo ve Devrim Hamaratlar katıldı. Anlaşmaya göre Jeunesse'nin ismi sarı-kırmızılı futbol takımının tozluğunda yer alacak. Anlaşma kapsamında sarı-kırmızılılar yaklaşık 4 milyon TL gelir elde edecek. Jeunesse yöneticileri, fazla bilinirliği olduğu için Galatasaray'ı tercih ettiklerini söylediler.
Mali açıdan iyi durumda değiliz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) uygulamasıyla ilgili "Maalesef mali açıdan iyi bir durumda değiliz. Finansal Fair Play'e uymadık” dedi. Başkan Cengiz, mesailerinin yarısını FFP işini çözmeye ayırdıklarını dile getirdi.


Rodrigeus’in golünü 46 bin 500 kişi izledi

Turkcell GollerCepte’de bu hafta en çok Galatasaraylı futbolcu Rodrigues’in golü izlendi. Turkcell’in taraftar uygulaması GollerCepte üzerinden Süper Lig 22. Haftada maçlarında atılan toplam 23 gol, 305 bin 50 kez izlendi. Uygulamanın en çok takip edilen karşılaşması ise Kasımpaşa-Galatasaray maçı olurken, yine bu maçta Rodrigues’in attığı gol ise 46 bin 500 kez izlenerek en çok izlenen gol oldu. En popüler mücadelesi ise 104 bin 719 kişi tarafından izlenen Fenerbahçe-A.Alanyaspor maçı oldu. Yurt dışında ise en çok izlenen karşılaşma ise İspanya La Liga'daki Eibar-Barcelona maçı oldu.

#Galatasaray
#Yönetim
6 yıl önce