|

Dünya şampiyonu

Macaristan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 87 kiloda tatamiye çıkan milli güreşçimiz Metehan Başar, finalde Ukraynalı rakibi Zhan Beleniuk’i 2-1 yenerek altın madalya kazandı. Başar, Akdeniz Oyunları’nda da zirvede yer almıştı.

Haber Merkezi
04:00 - 28/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:27 - 28/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Milli güreşçimiz Metehan Başar
Milli güreşçimiz Metehan Başar

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Papp Laszlo Spor Salonu’nda düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 87 kilo finalinde Metehan Başar, Ukraynalı Zhan Beleniuk’i 2-1 yenerek altın madalya kazandı. Birinci turda Kanadalı Phillip Raweriio Barreiro’yu 9-0, ikinci turda Cezayirli Adem Boudjemline’yi 3-2 yenen, çeyrek finalde ise Gürcü Roberti Kobliashvili ile 1-1 sona eren mücadelede son puanı aldığı için adını yarı finale yazdıran Metehan, yarı finalde Rus Bekkhan Ozdoev’i 2-1 yenerek finale yükselmişti. Geçen yıl grekoromen stil 85 kiloda dünya şampiyonu olan Metehan Başar, bu yıl Akdeniz Oyunları’nda da altın madalya kazanmıştı.

RIZA KAYAALP İLK TURDA ELENDİ

Türkiye’nin altın madalya umutlarından Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda Estonyalı rakibi Nabi’ye ilk turda 2-1 yenilerek turnuvadan elendi. Grekoromen stilde milli sporculardan 77 kiloda Fatih Cengiz ise çeyrek finalde, 97 kiloda Süleyman Demirci ise birinci turda yenildi. Fatih Cengiz, ilk turda Kazak rakibi Tamerian Shadukayev’i 5-4, ikinci turda ise Gürcü Tornike Dzamashvili’yi 7-4 yendi. Milli güreşçi çeyrek finalde Güney Koreli Hyeonwoo Kim’e 8-0 mağlup oldu. Süleyman Demirci ise İranlı rakibi Mehdi Abbas Aliyarifeizabadi’ye ilk turda 4-1 yenildi.

Milletimin duaları kabul oldu

Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak göğsümüzü kabartan milli sporcu Metehan karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Dualar sayesinde şampiyonluğa ulaştığını belirten Başar, ‘’Bu şampiyonluğu gerçekten çok istiyordum. Özellikle geçen yılki şampiyonluktan sonra, bu yılda şampiyon olmak benim için çok önemliydi. Allah’a şükür, milletimin ve ailemin duaları kabul oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Bu madalyayı ülkeme armağan ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları. Orada da ülkeme madalya getirirsem, çok mutlu olurum” diye konuştu.

#METEHAN BAŞAR
#Güreş
5 yıl önce