|

Galatasaray Odeabank'ta hedef final

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası yarı final ikinci maçında yarın ilk maçta 14 sayı farkla geçtiği Gran Canaria'ya konuk olacak.

Yeni Şafak
11:47 - 5/04/2016 Tuesday
Güncelleme: 09:04 - 5/04/2016 Tuesday
AA

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası yarı final ikinci maçında yarın İspanya'nın Gran Canaria takımına konuk olacak.




İlk maçı 14 sayı farkla 89-75 kazanan sarı-kırmızılı takım, rakibi karşısında bu avantajını kullanarak finale çıkmayı hedefliyor. Galatasaray Odeabank, yarın kazandığı takdirde finale adını yazdıracak. Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmayı 13 sayı farkla yitirse dahi finale yükselecek. İspanyol ekibi Gran Canaria ise 15 sayı farkla maçı kazanması halinde finale yükselen takım olacak.



İki takım arasındaki karşılaşma, TSİ 22.30'da Gran Canaria Arena'da oynanacak.



Galatasaray Odeabank, deplasmanda zorlanıyor


Rakibini 14 sayı farkla mağlup eden Galatasaray Odeabank, yarın iç sahada yakaladığı bu avantajı kullanmaya çalışacak.



Bu sezon taraftarlarının desteğiyle iç sahada rakiplerine büyük üstünlük kuran ve 11 maçta 10 galibiyet alan sarı-kırmızılı takım, aynı performansı deplasmanda göstermekte zorlandı. Galatasaray Odeabank, deplasmandaki 10 karşılaşmada 6 kez mağlup olurken, 4 maçı kazanabildi. Grup mücadelesinde 4 yenilgi alan sarı-kırmızılı takım, son 2 turda da deplasmandaki karşılaşmalardan mağlup ayrıldı. Son 16 turu ve çeyrek final mücadelesinde ilk maçları dış sahada oynayan Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka'ya 67-64 yenilirken, çeyrek finalde de Bayern Münih'e 99-89 mağlup oldu.






Gran Canaria sahasındaki son 2 maçta yenildi


Gran Canaria, ULEB Avrupa Kupası'nda sahasında yaptığı son 2 maçtan mağlup ayrıldı.



Grup mücadelesinde evindeki 5 maçı da kazanan İspanyol temsilcisi, taraftarları önündeki ilk yenilgisini son 32 turun 1. haftasında Strasbourg'a 85-76 mağlup olarak aldı. Bu yenilginin ardından kendi sahasındaki 2 maçı da kazanan Gran Canaria, son 16 ve çeyrek final turlarındaki 2 iç saha maçında ise mağlup oldu.



Gran Canaria, son 16 turunda deplasmanda 82-65 yendiği Limoges'a sahasında 78-77 mağlup olmasına rağmen ilk maçtaki avantajıyla çeyrek finale yükseldi. İspanyol ekibi, aynı durumla çeyrek finalde de karşı karşıya geldi. Deplasmanda Stelmet Zielona Gora'ya 93-82 üstünlük sağlayan Gran Canaria, sahasındaki maçı 86-83 yitirmesine rağmen adını yarı finale yazdırdı.





#Galatasaray Odeabank
#gran canaria
#final
#ULEB Avrupa Kupası
8 years ago