|

Magath favori Veh plase sürpriz Hasi

Trabzonspor’da başkan Muharrem Usta’nın Almanya’da Felix Magath, ile bir araya geldiği öğrenildi. Alman basını da Magath görüşmesine yer verirken diğer iki aday ise Alman Armin Veh ve Kosovalı Besnik Hasi

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:29 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor'da gelecek sezonun kadro planlaması yapılmaya başlanırken, hafta sonunda Almanya'ya giden başkan Muharrem Usta dün Türkiye'ye döndü. Usta'nın Almanya'ya gitme nedeninin ise teknik direktör konusu olduğu ifade edildi. Gelecek sezon takımın başına tecrübeli bir hoca getirmeyi planlayan Usta'nın bu çerçevede Almanya'da ismi gündemde olan Felix Magath ile bir araya geldiği öğrenildi.







Dün İstanbul'a dönen Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın ismi gündemde olan Alman Felix Magath ile bir araya gelmesiyle ilgili olarak her hangi bir açıklama yapmazken, gelecek yılki planlama ile de ilgili, “Şampiyonluk direncini kaldıracak bir hoca getireceğiz. Scout ekibimiz de oyuncularla ilgili çok detaylı araştırmalar yapıyor. Almanya'ya gidişimizin bu doğrultuda yararlı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Alman basını da Usta'nın Magath ile görüşmesine yer verdi. Trabzonspor'un hedefindeki bir diğer Alman ise Armin Veh. 55 Yaşındaki Alman teknik direktör; Augsburg, Greuther Fürth, Reutlingen, Hansa Rostock, Stuttgart, Wolfsburg, Hamburg ve Eintracht Frankfurt'ta görev yaparken 2006 yılında Stuttgart ile Bundesliga şampiyonluğu yaşamıştı.







Kosova asıllı teknik direktör Besnik Hasi de Trabzonspor'un gündeminde olan bir başka teknik adam. Üç sezondur başında olduğu Anderlecht ile önemli başarılara imza atan Besnik Hasi'nin takımının yaş ortalaması ise 22. Trabzonspor'da başkan Muharrem Usta ve yönetimi 3 teknik adama kilitlenirken, bu hafta içinde bu isimlerden biri ile anlaşma sağlanması bekleniyor.



Erkan Zengin belirsizliği






Trabzonspor'da teknik kadronun raporu doğrultusunda takımdan ayrı çalışmaları yönünde karar alınan 6 oyuncudan sadece Erkan Zengin'in antrenmanlara katılmadığı bildirildi. Kulüp futbol direktörü Yılmaz Büyükaydın, Erkan'ın antrenmanlara katılmadığını ve bu futbolcunun sağlık raporu aldığını kulübe bildirdiğini söyledi.



Trabzon'dan imalı tebrik


İngiltere Premier Lig'de Leicester City'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Trabzonspor tebrik mesajı gönderdi. Trabzonspor, Leicester City'nin bu başarısını sosyal medya üzerinden kutlarken, kullanılan ifadeler dikkat çekti. Trabzonspor'un resmi twitter hesabından Leicester'a “Oyun adil oynandığı zaman daha güzeldir. Tebrikler” mesajı paylaşıldı.



Trabzon'a 4 maç ceza


PFDK, olaylı F.Bahçe maçı nedeniyle bordo-mavili kulübe, 4 maç kendi sahasında seyircisiz oynama ve toplam 915 bin TL para cezası verdi.



Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a 4 maç kendi sahasında seyircisiz oynama ve para cezası verdi. Taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle 4 maç ceza verilen bordo-mavili kulüp bu sezon Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa maçlarını seyircisiz oynayacak. Trabzonspor kalan 2 maçlık cezayı ise önümüzdeki sezon çekecek. Kurul, Trabzonspor'a ayrıca 750 bin TL para cezası da verdi. PFDK, aynı maçta Trabzonspor taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle kale arkaları, kapalı ve maraton tirbünlerindeki seyircilerin elektronik biletlerinin bloke edilmesini, stada usulsüz seyirci alımı nedeniyle 100 bin TL ve talimatlara aykırı pankart nedeniyle 15 bin TL ceza verildi. Bordo-mavili kulüp, 4 maç ve para cezasının indirimi için Tahkim Kurulu'na başvuracak.




#Trabzonspor
#Muharrem Usta
#Felix Magath
8 yıl önce