|

Osman Aynur rövanşa hazır

Alanya'da bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne katılacak Antalya Büyükşehir Belediyesporlu pehlivanlar ilk antrenmanlarına çıktı. Kırkpınar'ın finalisti Osman Aynur, başpehlivan Orhan Okulu'dan rövanşı Gökbel'de alacağını inandığını söyledi.

Yeni Şafak
15:48 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:59 - 30/07/2015 Perşembe
IHA

Alanya Belediyesi'nin 01-02 Ağustos tarihlerinde Gökbel Yaylası'nda gerçekleştireceği güreş festivalinde er meydanına çıkacak olan başpehlivanlar İsmail Koç ve İsmail Erkal'la başaltı pehlivanları Hakkı Aygün ve Furkan Durmuş Altın, Zimbitlik Spor Sahası'nda antrenman yaptı. Büyükşehir Belediyespor Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa ve kulübün başpehlivanlarından Osman Aynur da çalışmayı kenardan izledi.



Antrenmandan sonrası 2006 yılı Kırkpınar Başpehlivanı ve 2015 yılı finalisti Osman Aynur, “Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel nezdinde yapılan 2015 yılı yağlı pehlivan güreşleri için buraya geldik. Bütün başpehlivanlar ve güçlü rakiplerimiz burada. Umuyorum ki geçen hafta Edirne Kırkpınar'daki güreşin rövanşını burada alacağım” dedi.



Yine aday

Geçen yılın Gökbel Güreş Ağası Kerim Yılmaz da güreşlere desteklerinin devam edeceğini belirterek, “2013 yılından bu yana Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri güreş ağalığını devam ettiriyorum ve ata sporumuza destek vermeye de devam edeceğim. İnşallah bu yıl ağalık yarışında altın kemer için yarışacağım. Tüm halkımız güreşlere bekliyoruz” diye konuştu.



Hazırlıklar tamam

Bu yılki güreşlere tüm halkı davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise “11 yıldır sürdürdüğümüz etkinliğimiz de bu yıl 35 başpehlivan ve 500'e yakın güreşçi Gökbel'de yine kol bağlayacaklar. Alanya Belediyesi olarak alt yapıları hazırladık ve çalışmalarımız tamamladık. Hafta sonu halkımız hoş vakit geçirmelerini diliyorum. Tüm Alanya Halkını orada görmek istiyorum. Halkımızla bir arada olmaktan mutluluk duyacağız” sözlerini sarf etti.



Antrenman sonrası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel sporcular tatlı ikram etti.

#Alanya
#Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri
#Osman Aynur
#İsmail Koç
9 yıl önce