|

Romario siyasete giriyor

İha
00:00 - 23/09/2009 Çarşamba
Güncelleme: 11:19 - 23/09/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Romario siyasete giriyor
Romario siyasete giriyor

Brezilya Milli Takımı'yla birlikte 1994 Dünya Kupası'nı kazanan ve milli takımın tarihteki en golcü isimlerinden biri olan Romario, siyasete soyundu. Brezilyalı unutulmaz golcü 2010'da ülkesinde yapılacak seçimlerde milletvekili olmak için mücadele edecek.

Hakkındaki vergi kaçakçılığı suçlamaları ve bu suçlamalar nedeniyle hakkında açılan davalar nedeniyle son aylarda oldukça sıkıntılı günler geçiren Brezilya futbolunun unutulmaz isimlerinden Romario çareyi siyasete girmekte buldu. 2010 yılından Brezilya'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde sosyalist pariden milletvekili adayı olmaya hazırlanan Romario, milletvekili seçilmesi halinde hakkındaki suçlamalardan geçici olarak kurtulacak ve alacağı yükse maaşla da devlete olan vergi borcunu ödeyecek.

Ası adı Romario de Souza Faria olan Brezilyalı, aralarında PSV Eindhoven, Barcelona, Flamengo ve Vasco de Gama'nın bulunduğu takımlarda top koşturdu. Milli forma altında 80 maçta 70 gol atan Romario, Pele'den sonra Sambacıların en golcü ikinci milli oyuncusu unvanına sahip oldu.

Romario, 20 Mayıs 2007'de Vasco de Gama formasıyla futbol kariyerinin 1000. golüne imza atmış ve Pele'den sonra bunu başaran dünya futbol tarihindeki ikinci isim olmuştu. Ancak FIFA kayıtlarına göre Romario'nun henüz 1000 golü bulunmuyor. Zira Brezilyalı, genç ve PAF takımlarda attığı golleri de hesaba katıyor fakat FIFA sadece profesyonel olarak atılan golleri dikkate alıyor.

15 yıl önce