|

Süper Lig'e damga vuracak genç futbolcular

Süper Lig'de ilk hafta maçlarında 'Dört Büyükler'de forma giyen ve futbolseverlerin performansını merakla beklediği genç isimleri sizler için derledik.

Selman Ağrıkan
15:04 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:08 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Süper Lig'in genç yıldızları Abdülkadir Parmak, Barış Alıcı ve Yunus Akgün yeni sezonda Türk futbol severlerin yakından takip edeceği isimler arasında.
Süper Lig'in genç yıldızları Abdülkadir Parmak, Barış Alıcı ve Yunus Akgün yeni sezonda Türk futbol severlerin yakından takip edeceği isimler arasında.

UEFA'nın kıskacında olan Süper Lig'in devleri, Finansal Fair Play nedeniyle genç oyunculara önem vermeye başladı. 'Dört Büyükler'de forma giyen genç oyuncuların ortaya koyacakları performanslar ise taraftarların en çok merak ettiği konu.

Peki yeni sezona galibiyetle başlayan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile Başakşehir karşısında mağlubiyet alan Trabzonspor'da oynayan genç futbolcular ilk haftayı nasıl geçirdi? İşte yanıtı;

Barış Alıcı parladı
  • Fenerbahçe'de haftaya damga vuran isim kuşkusuz Altınordu'dan transfer edilen kanat oyuncusu Barış Alıcı oldu. Sarı-lacivertlilerin Bursaspor'u 2-1 yendiği mücadeleye ilk 11'de başlayan Barış, 83 dakika görev yaptı. 21 yaşındaki futbolcu Süper Lig'deki ilk maçı olmasına rağmen olgun futboluyla büyük alkış aldı. Skor üretemese de takımının ataklarında etkin rol oynayan Barış gelecek adına olumlu sinyaller verdi.

Cocu'nun gözdesi Eljif
  • Aykut Kocaman döneminde forma şansı bulamayan Eljif Elmas, Cocu'nun takımın başına gelişiyle birlikte takımın en önemli silahı haline geldi.
  • Eljif ligin ilk haftasında oynanan Bursaspor maçına, salı günü Benfica ile oynanacak kritik karşılaşma düşünülerek yedek soyunduruldu.
Cocu, Bursaspor maçının 83. dakikasında oyuna dahil ettiği Eljif'in kendisinin gözde oyuncusu olduğunu şu sözlerle ifade etti;


Trabzonspor'un tescilli genç yıldızları
  • Bordo-mavili takımda geçen sezon ortaya koydukları performansla adlarından sıkça söz ettiren ve transferde Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılan Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, bu sene de Trabzonspor'un en büyük kozu olacak.
  • Ligin ilk haftasında Başakşehir'le oynanan maçta Abdülkadir ve Yusuf'un performansları takımlarını 2-0'lık mağlubiyetten kurtaramadı. Abdülkadir mücadelede 90 dakika sahada kalırken, Yusuf ise 82. dakikada kenara geldi.
  • Türk futbolunun en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Yusuf ve Abdülkadir, Trabzonsporlu taraftarları en çok heyecanlandıran isimler oldu.


Yusuf ve
Abdülkadir'den sonra bir yıldız daha doğuyor
  • Türk futboluna Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü kazandıran Trabzonspor, bir başka ismi daha parlatmaya başladı. Teknik direktör Ünal Karaman, sezon öncesi yurt dışı kampında göz dolduran Abdülkadir Parmak'a ligin ilk haftasında oynanan Başakşehir maçında forma şansı verdi. Trabzonspor'un Başakşehir'e 2-0 mağlup olduğu maçın 71. dakikasında Kucka’nın yerine oyuna dahil olan 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu, bordo-mavili takımla çıktığı ilk resmi maçta geleceğe yönelik olumlu sinyaller verdi.

Galatasaray'ın Griezmann'ı: Yunus Akgün
  • Sarı-kırmızılı takımın sezon öncesi kampına götürülen altyapı oyuncularından ön plana çıkan isim Yunus Akgün oldu. Teknik heyetin gözüne girmeyi başaran 18 yaşındaki futbolcu, özellikle Tunus ekibi Club Africain ile oynanan hazırlık maçındaki performansıyla büyük beğeni topladı. Kanatta görev yapan genç oyuncu Galatasaray'ın Süper Kupa'yı Akhisarspor'a kaptrıdğı maçta da süre aldığı dakikalarda oldukça etkili oldu.
  • Hızı, çalımları ve fiziğiyle Griezmann'a benzetilen Yunus Akgün, sarı-kırmızılı taraftarları perfromansıyla kısa sürede heyecanlandırmayı başardı.
  • Genç yıldız adayı ligde oynanan Ankaragücü maçında kadroda yer aldı ancak forma şansı bulamadı.

Teknik direktör Fatih Terim Süper Kupa'da Akhisarspor'la oynanan karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada genç oyuncuya çok önem verdiğini şu sözlerle ifade etti;









Beşiktaş'ın jokeri Dorukhan
  • Beşiktaş'a Eskişehirspor'dan katılan Dorukhan Toköz'ün bu sezon ortaya koyacağı performans merak konusu.
  • Ön libero ve sağ bekte görev yapabilmesi nedeniyle joker olarak görülen 22 yaşındaki futbolcuyu teknik direktör Şenol Güneş'in sezon içerisinde opsiyon olarak değerlendirmesi bekleniyor.
  • Dorukhan, Beşiktaş'ın ilk haftada Akhisarspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta kadroda yer aldı ancak oyuna dahil edilmedi.


#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Galatasaray
#Trabzonspor
6 yıl önce