|

Trabzon Gum'la anlaştı

Kadrosunu takviye etmek isteyen Trabzonspor, ilk olarak sol bek sorununu çözdü. Brezilya'nın Fluminense takımında forma giyen deneyimli oyuncunun menajeri de transferi doğruladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:02 - 24/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Sezona istediği gibi başlayamayan Trabzonspor, ikinci yarıda, ilk devrede yaşanan kayıpları telafi etmek ve ligi en iyi yerde bitirmeyi hedefliyor. Bordo-mavililer bu amaçla kadrosunu takviye etmenin çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor. Teknik heyetin raporu doğrultusunda harekete geçen yönetimin, ilk olarak ele aldığı bölgenin ise sol bek olduğu belirtildi. Sezon başından beri bu bölgede yaşanan sıkıntıyı gidermek isteyen Trabzonspor'un aradığı çareye ise Brezilya'da bulduğu ifade edildi. Bordo-mavililerin, Brezilya'nın Fluminense takımında forma giyen defans oyuncusu Gum ile anlaştığı öğrenildi. Oyuncunun menajeri Alexandre Torres, yaptığı açıklamada ''Gum, Brezilya dışından bir takımla anlaşmaya çok yakın. Transfer görüşmeleri bitme aşamasında, sadece ufak detaylar kaldı'' ifadelerini kullandı.



52 MAÇTA, 3 GOL, 1 ASİST


8 sezondur Brezilya Ligi ekiplerinden Fluminense'de oynayan ve asıl adı Wellington Pereira Rodrigues olan Gum'un ise takım arkadaşlarıyla vedalaştığı ve bordo-mavili kulübe imza atmaya hazır olduğu öğrenildi. Kulübüyle 2019'a kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı futbolcuya ödenecek bonservis konusunda ise bir açıklama yapılmadı. 30 yaşındaki oyuncunun, Trabzonspor'un yeni stadından haberdar olduğu ve bordo-maviyli formayla yeni statta, taraftarların önüne çıkmak için sabırsızlandığı da kaydedildi. Fluminense ile 8 sezon geçiren ve 349 maça çıkan Gum, 2016 yılında çıktığı 52 resmi karşılaşmada 3 gole imza atarken 1 kez de asist yaptı.



FIRTINA'NIN geleceği parlak


Trabzonspor'un, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 3. maçında Kızılcabölük'ü 5-0 yendiği maçta 17 yaşındaki 'Yerli Messi' lakaplı Abdülkadir Ömür, ilk kez A takım ile ilk 11'de maça çıktı. Abdülkadir, maça damga vuran isimler arasında yer alırken, 19 yaşındaki Yusuf Yazıcı da 2 gol ve 3 asistle gecenin yıldızı oldu. Abdülkadir Ömür, Trabzonspor'da kalıcı olmak ve şampiyonluklar yaşamak istediğini belirtirken Yusuf Yazıcı ise, "Bulduğum şansı iyi kullandım. Sürekli oynamak istiyorum. Pazartesi günü Fenerbahçe ile oynayacağımız karşılaşmada da süre almak isterim" dedi.



F.Bahçe taraftarına maç yasak


Süper Lig'de pazartesi günü oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçına konuk ekip taraftarının alınmayacağı açıklandı. Dün toplanan Trabzon İl Güvenlik Kurulu toplantısında Fenerbahçe taraftarının alınmayacağı karara bağlandı. Uzun süredir İstanbul derbilerinde uygulanan taraftar yasadığı bu sezon başında kaldırılmıştı. Süper Lig'de geçen sezon iki takım arasında 24 Nisan'da Trabzon'da oynanan maç 89. dakikada tatil edilmiş, daha sonra F.Bahçe'nin 4-0 üstünlüğü ile tescil edilmişti.



Fenerbahçe hazırlıkları başladı


Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda önceki gün Kızılcabölük ile yaptığı karşılaşmanın ardından, Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına dün ara vermeden başladı. 26 Aralık Pazartesi günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 20.00'de sarı-lacivertlilerle karşılaşacak olan bordo-mavililer, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleşen antrenmanla zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Kızılcabölükspor maçında forma giyen oyuncular hafif bir antrenman yaparken, diğer futbolcular ise taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi.





#Trabzonspor
#Fluminense
7 yıl önce