|

Trabzon'un gözü dışarda

Bordo-mavili kulübün transfer komitesi, yapacakları transferlerin büyük çoğunluğunun yurt dışından gerçekleştirilmesi kararını alırken, liste başında Spartak Moskova'nın gurbetçisi stoperi Serdar Taşçı yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:40 - 4/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Trabzonspor Transfer Komitesi, yapılacak 8 transferin en az 7'sinin Türkiye dışından gerçekleştirilmesini kararlaştırdı. Transfer için yoğun şekilde çalışan bordo-mavililerin, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika'dan isimler üzerine yoğunlaştığı öğrenildi. Trabzonspor'un ilgilendiği oyuncular arasında 29 yaşındaki stoper Serdar Taşçı da yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Bayern Münih'te kiralık olarak forma giyen ancak bonservisi Spartak Moskova'da bulunan oyuncu için Trabzonspor'un kiralık teklifi yapacağı belirtildi. Yaklaşık 1 ay sonra başlayacak sezon öncesi kampa transferleri yetiştirmeye çalışan bordo-mavililer, kadrodan hiçbir oyuncuyu henüz gönderemedi.



OYUN ANLAYIŞI DEĞİŞECEK


Teknik ekibiyle birlikte geçen sezonki maç kasetlerini izleyen teknik direktör Ersun Yanal, yeni sistem belirlemeye çalışıyor. Takımın oyun anlayışını tamamen değiştirmek isteyen tecrübeli teknik adamın hücum organizasyonları üzerine yoğunlaşacağı bildirildi. Gelecek sezon açılacak Akyazı Stadı'nda taraftarlara daha heyecan verici bir futbol izlettirmeyi planlayan Yanal'ın takıma en az 3 tecrübeli ismin transfer edilmesi konusunda da ısrarcı olduğu öğrenildi. İmza attığı günden sonra oyuncularla bireysel görüşmelerine devam eden başarılı teknik adam, ilk kampta özellikle arkadaşlık ilişkilerini yükseltmeye çalışacak.



Fırtına ceza şampiyonu


Bordo-mavili kulüp, 3 milyon 601 bin 500 lira ile PFDK tarafından en fazla ceza verilen takım oldu.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 2015-2016 sezonunda Süper Lig, PTT 1. Lig, 2. ve 3. Lig'de yer alan kulüplere toplam 17 milyon 247 bin 881 lira para cezası verdi. PFDK'nın para cezası verdiği kulüpler listesinde Trabzonspor, ilk sırada bulunuyor. Bordo-mavili kulübe, 3 milyon 601 bin 500 lira para cezası verildi. Trabzonspor'u 1 milyon 7 bin 500 lirayla Beşiktaş takip etti. Eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, 150 bin lira ile PFDK'dan en fazla para cezası alan kulüp yöneticisi oldu. Sezon boyunca toplam 91 bin lira para cezası uygulanan bordo-mavili futbolcular da, bu alanda rakiplerini geride bıraktı.


#Spartak Moskova
#Serdar Taşçı
#Ersun Yanal
8 yıl önce