|

Google Haritalar artık Dünya'yı küre olarak gösterecek

Google Haritalar uygulaması, düz dünyacılara atıfta bulunan bir güncelleme yayınladı. Dünyanın düz olduğunu iddia eden kişilerin ortaya çıkardığı ‘Düz Dünya’ teorisi geçtiğimiz aylarda sosyal medyayı ikiye bölmüştü.

Yeni Şafak
11:13 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:21 - 6/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünya, Google Haritalar artık bu şekilde görünüyor.
Dünya, Google Haritalar artık bu şekilde görünüyor.
Tarayıcı ve mobil cihazlar üzerinden kullanılan Google Haritalar uygulaması dünyanın en popüler navigasyon uygulamaları arasında yer alıyor. Gelişmiş sonuçları ve güvenilirliğiyle rakiplerine oranla daha iyi olan Haritalar servisi, yeni güncellemeyle artık ‘
Düz Dünya
’yı geride bırakıyor.


Google Haritalar servisini tarayıcı üzerinden açtığınız zaman artık düz bir harita görüntüsü yerine küre modunda bir Dünya ile karşılaşıyoruz. Şimdilik sadece tarayıcı için getirilen güncellemenin yakında mobil uygulamaya da gelmesi bekleniyor.

Grönland Afrika kıtasından büyük değil

Dünya'nın şekli nedeniyle Grönland'ın haritadaki boyutu neredeyse Afrika kıtası kadar görünüyor. Google tarafından paylaşılan tweette bu duruma atıfta bulunulmuş. Yeni tasarıma dikkatleri çeken Google, daha gerçekçi bir deneyim sunmaya çalışıyor.


Düz zeminde Grönland, Afrika kıtasından daha büyük görünüyor ancak esasında Afrika kıtası Grönland'ın 14 katı büyüklüğünde.

#Düz Dünya
#Google
#Haritalar
6 yıl önce
default-profile-img