|

İnternet neden yavaşladı? Siber saldırı mı var?

Gece saatlerinden bu yana sosyal medya sitelerine erişimde sıkıntı yaşanıyor. Özellikle sosyal medya sitelerine erişimde sorunlar var. Peki, internet neden yavaşladı? İşte nedenler…

Yeni Şafak
11:24 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 12:13 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye'de özellikle WhatsApp'a erişimde ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Twitter, Facebook, YouTube gibi sosyal medya sitelerine erişim zaman zaman yavaşlıyor hatta gece 02:44'den sonra uzun bir süre erişim sağlanamamıştı. Peki, bu sıkıntının kaynağı ne?



Sosyal medya siteleri üzerinde henüz bir mahkemeden çıkan erişim yasağı bulunmuyor; fakat RTÜK tarafından Diyarbakır'da yaşanan patlama sonrası yayın yasağı getirilmişti. Bu yasak, internet bağlantısına etki etmiyor. Sosyal medyada yapılan yorumlarda erişim sıkıntısının ve yavaşlığın nedeni olarak gece yarısı 11 HDP Milletvekillerinin gözaltına alınması gösteriliyor. Fakat internetin kısıtlanması yönünde herhangi bir karar bulunmadığını tekrar hatırlatalım.



İstanbul'da altyapı çalışmaları var


İstanbul'da geceden bu yana devam eden internet yavaşlığının nedeni olarak ise Avrupa yakasında devam eden altyapı çalışmaları gösteriliyor. Ülke genelinde sosyal medyada yaşanan erişim sorununun yanında bir de altyapı sorunları var gibi gözüküyor. İnternet servis sağlayıcıların müşteri hizmetlerini arayanlara yapılan açıklamaya göre Avrupa Yakasındaki alt yapı sorunları gösteriliyor.



Bazı sözlük sitelerinde yer alan iddialara göre GSM şirketlerine yönelik bir siber saldırı da bu sabahtan beri devam ediyor. Siber saldırı nedeniyle bazı GSM operatörü kullanıcıları internete giriş konusunda sıkıntı yaşıyor.



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan açıklama


BTK'dan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, erişim yasağının bulunmadığı, Türkiye genelinde "internet" üzerinde bir sorun yaşandığını, sorunun en kısa zamanda çözüleceği belirtildi.










#internet
#internet neden yavaşladı
#internet yavaşladı
#türk telekom
#istanbul
#internet bağlantısı
7 yıl önce