|

TEKNOFEST'te sergilenen yerli ve milli ürünleri inceledik

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST tüm hızıyla devam ediyor. 23 Eylül'e kadar devam edecek festival, ikinci gününde de nefes kesen gösteriler bulunuyor. Yeni Şafak Teknoloji ekibi yerli ve milli teknolojileri yerinde inceledi. İnsansı robotlar, SİHA ve İHA’lar, Drone’lar ve uzay yolculuğumuzun ilk adımını atan roketler TEKNOFEST İstanbul’da sergileniyor.

Mustafa Kalkan
17:04 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 17:40 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
TEKNOFEST İstanbul 23 Eylül'e kadar devam edecek.
TEKNOFEST İstanbul 23 Eylül'e kadar devam edecek.

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in 2’inci gününde vatandaşlar İstanbul 3. Havalimanı’na akın etti. Yeni Şafak Teknoloji ekibi olarak ayakları yere basmayan festival TEKNOFEST’te yerli ve milli teknolojileri inceledik.



Roket yarışması

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ROKETSAN tarafından Aksaray'da düzenlenen, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 28 takımın, geliştirdikleri roketlerle mücadele ettiği yarışma tamamlandı. Yarışmada finale kalan roketler TEKNOFEST İstanbul’da sergileniyor.


Teröristlere göz açtırmayan Bayraktar TB2 SİHA

Yüzde 93 oranında milli olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’dan toplamda 58 adet teslimat yapıldı. Kara Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aktif olarak kullanılıyor. Baykar, ROKETSAN tarafından geliştirilen mini akıllı mühimmatlar (MAM) MAM-L ve MAM-C’yi Bayraktar TB2 İHA’ya entegre etti. Havada kalma süresi 24 saati bulan, 27 bin 30 feet irtifa rekoruna sahip Bayraktar TB2, 100 kilogram yük taşıyabiliyor.


STM Kargu Kamikaze Drone

Genel gözetleme ve imha görevleri için geliştirilen STM Kargu Kamikaze Drone’u bir çantaya sığabiliyor.

  • Kargu Teknik Özellikler:
  • Menzil : 5km
  • Görev Süresi: 10 Dakika
  • Azami İrtifa: 1000 metre
  • En yüksek hız : 72 km/saat
  • Ağırlık: 6285 gram

KAPLAN İnsansız Kara Aracı

Yüksek hareket kabiliyeti, dayanıklı bir araç platformu olan Kaplan’ın üzerine kolayca silah ve diğer faydalı yükler entegre edilebiliyor. Keşif, gözetleme, mayın tespiti ve elektronik harp gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor.


THY için geliştirilen Humanoid

THY için geliştirilmiş olan Humonoyit yani insansı robot. İnsan hareketlerini robota aktararak robota yönlendirme yapılıyor.


Sarnıç

Sultanahmet Meslek Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen Sarnıç 7050, oyun ve strateji amaçlı bir robot. Tamamen yerli ve el yapımı olan robot 6 hafta içinde tamamlanmış. Avustralya’da tasarım ödülü alarak ilk 15’e girdi.


#TEKNOFEST
#İstanbul
#Robot
#İHA
#SİHA
6 yıl önce