|

Tesla resmi olarak Türkiye adımını attı

Elektrikli otomotiv devi Tesla resmi olarak Türkiye için ilk adımını attı. Teknik servis ve Showroom mağazası açmak için kolları sıvayan elektrikli otomotiv devi, 2019 yılında resmen Türkiye’de olacak.

Yeni Şafak
10:58 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 11:03 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Tesla'nın Showroom mağazasını Zorlu Center’a açması bekleniyor.
Tesla'nın Showroom mağazasını Zorlu Center’a açması bekleniyor.

Elektrikli otomotiv devi olan Tesla dünya çapında teknik destek ve Showroom mağazalar açmaya çalışıyor. Lakin üretim bandında şimdilik yetersiz olması yani siparişlere yetişememesi ve dünyanın bir çok yerinde yeterli şarj istasyonlarının bulunmaması bu firmanın hızlı bir şekilde yayılmasına büyük bir engel teşkil ediyor.

Türkiye’de bulunan Tesla kullanıcıları da bu durumdan bir hayli şikayetçi oluyor. Çünkü araçlarında yaşadıkları bir arıza durumunda teknik destek konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Fakat Türkiye’deki Tesla kullanıcılarına firmadan sevindirici haber sonunda geldi.


Elektrikli otomotiv devi Türkiye’ye teknik servis kurulması için ilk adımı attı. Tesla’nın Avrupa operasyon sorumlusu olarak bilinen Hollanda, İstanbul Anadolu yakasına 6 ay içerisinde teknik servis kurulması konusunda çalışmalara başladı. 2018 yılının sonuna kadar ise bu çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.

Lakin iyi haber bununla da kalmıyor. Tesla 2019 yılında da Zorlu Center’a da Showroom mağazası açmayı planlıyor. Makul fiyatları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Tesla Model S ve Tesla Model X araçları bu Showroomlar’da sergilenmesi bekleniyor. Haliyle bu adımların ardında elektrikli otomotiv devinin Türkiye’de yayılarak daha fazla Showroom ve teknik servis açması muhtemel görinüyor.


Buna ek olarak yerli araba projesinin batarya ünitelerini üretecek olan Gersan Elektrik AŞ’nin, Tesla’nın hızlı şarj istasyonlarını üretmesi konusunda Tesla ile anlaşma yaptığını da hatırlatmakta fayda var.

#Tesla
#Model S
#Teknik servis
#Showroom
6 yıl önce