|

RTÜK karar aldı önce Ahu sonra Aydın gitti

RTÜK'ün tavsiye kararının ardından Aydın'ın sunduğu Gün Aydın'ın reytingleri düşüşe geçince programın yayınına son verildi

Televizyon Servisi
00:00 - 19/12/2006 Salı
Güncelleme: 00:06 - 19/12/2006 Salı
Yeni Şafak
RTÜK karar aldı önce Ahu sonra Aydın gitti
RTÜK karar aldı önce Ahu sonra Aydın gitti

RTÜK'ün (Radyo Televizyon Üst Kurulu) kadın programlarıyla ilgili gelen yoğun şikayetler üzerine aldığı tavsiye kararının etkileri sürüyor. RTÜK yetkilileri 28 Kasım tarihinde televizyon yöneticileriyle oloğanüstü bir toplantı düzenlemiş ve kadın programlarının içeriğinin yeniden düzenlenmesini talep etmişti. Bu tavsiye kararı üzerine Semra Hanım, Ahu-Meriç, Tülin-Caner gibi isimlerin kadın programlarına çıkarılmasına son verildi. Şimdi de bu isimler olmadan reytingleri düşen programlar ekrana veda ediyor. 18 Aralık günü itibariyle Show Tv'de Aydın'ın sunduğu Gün Aydın, ekranlara veda eden ilk program oldu.

AMAÇ, KADINLARA BİLGİ VERMEK

Toplantıda Üst Kurul üyeleri tarafından, kadın programlarının, izleyicilerin bilgi ihtiyaçları göz önünde bulundurulacak şekilde yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunulmuştu. Karar 30 Kasım itibariyle uygulamaya konulmuş ve Semra Hanım, Ahu, Meriç gibi isimler kadın programlarından uzaklaştırılmıştı. Uygulama reytinglerde de kendini gösterdi. Show Tv'de yayınlanan ve her gün Ahu Tuğba ile Meriç Erkan'ı ekrana getiren Gün Aydın programı düşen reytingler nedeniyle sona erdirildi. Program, tüm izlenme grubunda 30. sıralarda yer alıyordu. Ancak Aralık ayı itibariyle reyting sıralamasında 50'li, 60'lı sıralara geriledi ve programın yayınına dün itibariyle son verildi. Show TV'de Programlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Haksever de programın reytingleri düştüğü için kaldırıldığını belirtti.




17 yıl önce