|

Casus Merkel'in bilgisayarında

Dinleme skandallarıyla gündeme gelen Almanya'da, Başbakanlıktaki bilgisayarlarda casus yazılım bulunduğu iddia edildi. 'Regin' adlı casus yazılım bulunduğu belirtilen Başbakanlık bilgisayarlarında birkaç hafta önce saptanan yazılımın Amerikalı ve İngiliz istihbaratlarınca geliştirildiği iddia edildi.

Yeni Şafak
11:29 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 09:37 - 29/12/2014 Pazartesi
DHA

Bild gazetesinin haberine göre, Başbakanlıktaki Avrupa Bölümü şeflerinden biri, bir dosyayı kendisine ait USB belleğe yükleyip evine götürdü. Evindeki kişisel bilgisayarında dosya üzerinde çalışma yapan bir kadın personel, dosyayı tekrar Başbakanlıktaki bilgisayara yükledi.


Başbakanlığın bilişim sistemindeki virüs tarayıcı olayı tespit ederek Regin virüsünü tanıyıp alarma geçti. Alarmdan sonra ise Başbakanlıktaki tüm bilgisayarlar virüs taramasından geçirildi ve başka bir bilgisayarda Regin virüsüne rastlanılmadı.


Bulaştığı bilgisayarda uzun süre saklı kalabilen Regin virüsü, bilgisayarlardaki gizli kodları çalabiliyor, veri trafiğini kontrol edebiliyor ve silinmiş dosyaları yeniden aktif hale getirebiliyor. 'Regin' devletlerden, firmalardan ve araştırma enstitülerinden bilgi çalmak için kullanılıyor

#almanya
#başbakanlık
#angela merkel
#casus yazılım
9 yıl önce