Cenin, Tulkarim ve Nablus’taki kamplar yok edildi

Neslihan Önder
04:00, 21/04/2025, PazartesiG: Güncelleme: 05:12, 21/04/2025, Pazartesi
Yeni Şafak
Cenin, Tulkarim ve Nablus’taki kamplar yok edildi
Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa

“Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu” toplantısında Yeni Şafak’ın sorularını cevaplayan Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Batı Şeria’daki durumun da gittikçe zorlaştığını söyledi. Mustafa, “İsrail, Filistinli mültecilerin yaşadığı Cenin, Tulkarim ve Nablus’taki kampları neredeyse tamamen yok etti” dedi.

İstanbul’da düzenlenen Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu toplantısına katılan Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, dünyaya seslendi. Düzenlenen toplantının TBMM’nin büyük bir girişimi olduğunu ifade eden Mustafa, “Türkiye’nin Filistin halkının bağımsızlık hakkının yanında durduğunu ve Filistin topraklarında kendi, bağımsız devletini savunduğunu biliyoruz. Türkiye, Filistin için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.


BURASI BİZİM TOPRAĞIMIZ

Batı Şeria’da da durumun çok zor olduğunu söyleyen Mustafa, “Direnişimizi sürdüreceğiz, topraklarımızı korumaya çalışacağız. Umarız uluslararası toplum, İsrail’e baskı uygulayıp, bu ihlalleri durdurup iki devletin kurulmasına yol açacak sürece geri dönmek için elinden geleni yapar. İki devletli çözüm, bu çatışmanın tek çözümüdür. Başkenti Kudüs olan Filistin Devleti kurulmadan, bölge ve tüm dünya hiçbir istikrar hissetmeyecek ve kendilerini güvende hissetmeyeceklerdir” diye kaydetti.


TBMM ev sahipliğinde 'Filistin' toplantısı: 14 ülke ortak deklarasyonda 'ateşkes' çağrısı yaptı
Gündem
TBMM ev sahipliğinde 'Filistin' toplantısı: 14 ülke ortak deklarasyonda 'ateşkes' çağrısı yaptı
TBMM Başkanı Kurtulmuş Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Fattouh ile görüştü: 'İnsanlık cephesi kuruldu'
Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Fattouh ile görüştü: 'İnsanlık cephesi kuruldu'
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026