Hamas: Netanyahu'nun BM'deki konuşması boş ve yalanlarla doluydu

08:41, 25/09/2026, Cuma
AA
Hamas: Netanyahu'nun BM'deki konuşması boş ve yalanlarla doluydu
Açıklamada, Netanyahu'nun BM 81. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Gazze Şeridi'nde uyguladıkları "sistematik soykırımı" inkar etmeye kalkıştığına dikkat çekildi.

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasını "boş, zavallıca sloganlar ve yalanlarla dolu bir konuşma" olarak nitelendirdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun BM 81. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Gazze Şeridi'nde uyguladıkları "sistematik soykırımı" inkar etmeye kalkıştığına dikkat çekildi.

İsrail'in artık yalanlarla dünya ülkelerini ve uluslararası kamuoyunu aldatamadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Netanyahu'nun konuşması boş, zavallıca sloganlar ve yalanlarla doluydu. Bu apaçık yalanlar artık dünya ülkelerini veya küresel kamuoyunu kandıramıyor, çünkü kamuoyu, on binlerce çocuğun, kadının ve yaşlının hayatına mal olan acımasız imha savaşını, açlık ve susuzluk politikasını ve Gazze Şeridi'ndeki 2 milyondan fazla insanın yaşam temellerini yok etmeye yönelik sürekli çabalarını görmüştür."

İsrail'in Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlediğine işaret edilen açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da olduğu on binlerce Filistinliyi katlettiği hatırlatıldı.

Netanyahu'nun İsrail ordusunu "en ahlaklı ordu" olarak tanımlamasının reddedildiği açıklamada, "Gazze'de sivilleri açlıkla öldüren ve katliamlar yapan ahlaklı olamaz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bağımsız BM komiteleri ve raporlarının da İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını "savaş suçları, insanlık dışı suçlar ve soykırım" olarak nitelendirildiğine dikkat çekildi.

Netanyahu'nun kürsüye çıktığı sırada birçok ülke temsilcisi heyetin salonu terk ettiği manzaranın da Netanyahu ve İsrail'i çevreleyen "uluslararası tecriti" gözler önüne serdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Katil Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ndeki acımasız savaş hakkında anlattıkları ve Gazze'de işlediği sistematik soykırımı inkar etmesi, BM raporları ve dünyanın bizzat şahit olduğu katliamlar, açlık ve soykırım olaylarıyla çürütüldüğü gibi İsrail askerlerinin ve subaylarının itiraflarıyla ve İsrailli bakanların Filistinlileri öldürme ve yerlerinden etme çağrılarıyla çürütülmekdir."

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik planları konusunda da uyarıda bulunulan açıklamada, "Netanyahu, Filistin halkının Batı Şeria'daki varlığını inkar ediyor ve yerleşimcilerin saldırılarının önünü açıyor." denildi.

Netanyahu'nun BM kürsüsünde konuşma yapmasına izin verilmesinin eleştirildiği açıklamada, "Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından aranan bir savaş suçlusunun BM Genel Kurulu salonunda kürsüye çıkarak asılsız yalanlarını dillendirmesine izin verilmesi siyasi bir hatadır." ifadeleri kullandıldı.

Hamas açıklamasında, Netanyahu'nun "uluslararası ve insani adalet önünde yargılanmak üzere terörist suçluların tutulduğu hapishanelerinde olması gerektiğine" işaret edildi.

Netanyahu BM'yi bombalamakla tehdit etti
Dünya
Netanyahu BM'yi bombalamakla tehdit etti
İletişim Başkanı Duran'dan Netanyahu'ya sert tepki: 'Hadsiz sözler katliamları gizleyemez'
Gündem
İletişim Başkanı Duran'dan Netanyahu'ya sert tepki: 'Hadsiz sözler katliamları gizleyemez'
Katile protestolar sanal medyada zirveye oturdu: Yüzyılın Katili Netanyahu
Dünya
Katile protestolar sanal medyada zirveye oturdu: Yüzyılın Katili Netanyahu
Netanyahu BM kürsüsüne çağrı cihazlarına yerleştirdikleri bombayla çıktı
Dünya
Netanyahu BM kürsüsüne çağrı cihazlarına yerleştirdikleri bombayla çıktı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026