Rum lobisinin borazanı

Dış Haberler
00:00, 18/11/2020, ÇarşambaG: Güncelleme: 05:43, 18/11/2020, Çarşamba
Yeni Şafak
Rum lobisinin borazanı
Fransa’nın İslam düşmanı Cumhurbaşkanı Macron’la hem fikir olduğunu belirten Pompeo, Le Figaro gazetesiyle söyleşisinde Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan skandal sözlere imza attı. Lobilerin ‘Güçlenen Türkiye’ korkusunu dillendiren Pompeo, Türk savunma sanayiini hedefe koydu.

ABD Dışişleri Bakanlığı görevi yakında sona erecek Mike Pompeo, Türkiye karşıtı Rum lobisinin sözcüsü oldu. Le Figaro’ya konuşan Pompeo, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Karabağ’daki politikalarını gündeme getirerek, “Avrupa ve ABD, Erdoğan’ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı” diyerek tehdit etti. 2022’deki senato seçimlerinde aday olmak isteyen Pompeo, Rum lobisinin desteği için Fener Rum Patrikhanesi’ne de tartışılan bir ziyarette bulundu.

ABD’de resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat Başkan adayı Joe Biden’ın Beyaz Saray’da koltuğa oturacağının ortaya çıkmasıyla topal ördek durumuna düşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesindeki siyasi geleceğini garanti altına almak adına Rum lobisinin oyuncağı oldu.
Son dönemde Türkiye’ye karşı hasmane bir tutum sergilemesiyle dikkatlerden kaçmayan Pompeo, son olarak Fransız Le Figaro gazetesinde, Türkiye’yi hedefe koyan ifadeler kullandı. Adeta Rum lobisinin güçlenen Türkiye’ye ilişkin korkusunun borazanlığını üstlenen ABD Dışişleri Bakanı, İstanbul’dan önceki durağı olan Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Fransız mevkidaşıyla görüştü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan cümleler sarfetti.
Pompeo, İslam karşıtı Macron’la Türkiye konusunda hem fikir olduğunu da belirtti.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/18/01/21/resized_7f932-2515972dmansetpompeo.jpg

MACRON’LA MUTABIK KALDI

Türkiye’nin Libya ile Doğu Akdeniz’deki politikalarına ve Karabağ’da Azerbaycan’ı desteklemesine ilişkin konuşan Pompeo,
“Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Türkiye’nin son zamanlarda attığı adımların son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık”
dedi.

HEDEFİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

  • Pompeo, ABD ve AB’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade ederek,
    “Avrupa ve ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı”
    diye küstah ifadeler kullandı.

BÜYÜYEN ASKERİ GÜÇ ENDİŞESİ

Pompeo son dönemde Rum, Yahudi ve Ermeni lobilerini korkutan, Türk savunma sanayiinde millileşme hamlesini de Le Figaro’daki röportajında hedefe koydu. Türkiye’nin askeri gücüne de değinen ABD’li topal ördek bakan,
“Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı”
ifadelerini kullandı.

SİYASİ GELECEĞİNİ KORUMAK İSTİYOR

  • Sadece iki yıldır sürdürdüğü Dışişleri Bakanlığı koltuğundan Ocak ayında ayrılmak zorunda kalacak Mike Pompeo’nun ABD’de 2022’de Senato’daki sandalyelerin bir kısmı için yapılacak seçimlerde aday olacağı ve Rum lobisinin desteğini almak istediği belirtiliyor. Pompeo’nun dün Türkiye’de Fener Rum Patrikhanesi’ne yaptığı ziyaretin de bu desteği almak adına gerçekleştiği değerlendiriliyor.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/18/01/16/resized_72d6e-3157a7b0mansetkutu.jpg

Ankara karşısında umutları Biden

Avrupa Birliği (AB) Donald Trump döneminde kötüleşen transatlantik ilişkilerin canlandırılmasını hedefliyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian, Fransız Le Monde, Alman Die Welt ve Amerikan Washington Post gazetesinde yayınlanan ortak makalede AB-ABD ilişkilerine değindi.
“Avrupa ve Amerika birlikte yeni bir transatlantik anlaşma icat etmeli”
diyen ikili,
“Joe Biden’in seçilmesi, otokratlar ve uluslararası düzene veya bölgesel dengelere aykırı olarak güçlerini savunmak isteyen ülkeler karşısında transatlantik birliğin güçlendirilmesinin yolunu açıyor”
ifadelerini kullandı. İki ülke dışişleri bakanının, Türkiye karşısında daha büyük bir görüş birliğine ihtiyaç duyulduğu konusuna dikkat çekmesi ve ortak çizgi vurgusu yapması, “Umutları Biden” değerlendirmesine sebep oldu.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026