|

Trump'ın Yahudi damadı İsrail'i tanıma kararı alan Bahreyn Kralı'na Tevrat hediye etti

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve danışmanı konumundaki Jared Kushner, Bahreyn Kralı İsa Al Halife'ye Tevrat hediye etti. Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail bugün normalleşme anlaşması imzalayacak. Beyaz Saray'daki tören saat 19.00'da başlayacak. Filistin konusunda eleştirilere kulaklarını tıkayan Bahreyn yönetimi, İsrail ile yapacağı anlaşmanın Washington ile stratejik ilişkilerini güçlendireceğini belirtiyor.

12:00 - 15/09/2020 Salı
Güncelleme: 12:03 - 15/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Jared Kushner, Bahreyn Kralı Al Halife'ye Tevrat hediye ederken.
Jared Kushner, Bahreyn Kralı Al Halife'ye Tevrat hediye ederken.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yahudi damadı Jared Kushner, İsrail ile imzalayacakları anlaşma öncesi Bahreyn Kralı Al Halife'ye Tevrat hediye etti.

Beyaz Saray bugün Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve İsrail arasında imzalanacak '
normalleşme anlaşmasına
' ev sahipliği yapacak.

FİLİSTİN'E TARİHİ İHANET

israil ile BAE ve Bahreyn arasındaki ilişkileri tamamen normalleştirmek üzere ABD’nin başkenti Washington’da bugün imzalanacak anlaşmaya bir çok yerden tepki yağıyor. Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, anlaşmanın imzalanacağı günü 'kara gün' olarak nitelendirdi.

"İSRAİL İLE ANLAŞMAMIZ ÇIKARLARIMIZI KORUYOR"

Bahreyn İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah Al Halife, İsrail'le varılan normalleşme anlaşmasının, ülkesinin çıkarlarını koruyacağı değerlendirmesinde bulundu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile benzer adımlar atmalarının şaşırtıcı olmadığını belirten Al Halife, bunun iki ülke arasındaki güçlü tarihi ilişkileri ortaya koyduğunu dile getirdi.



#İsrail
#Bahren
#Tevrat
#Jared Kushner
#ABD
#Trump
#Damat
#Yahudi
4 yıl önce