|

Arap yatırımcı Türkiye için istekli

Cidde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ziyad Bassam, Körfezli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yüksek olduğunu söyledi. Bassam, “Gayrimenkul konusunda iş birliği yapma isteği arttı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2018 mercredi
Güncelleme: 00:54 - 4/04/2018 mercredi
Yeni Şafak
​Yabancı yatırımcıların Türjkiye ilgisi daha da arttı.
​Yabancı yatırımcıların Türjkiye ilgisi daha da arttı.

Yabancı yatırımcıların Türjkiye ilgisi daha da arttı. 28-29 Nisan'da İstanbul'da 12'ncisi düzenlenecek olan Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi tanıtım toplantısında konuşan idde Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ziyad Bassam, “Türkiye şu anda Körfez ülkeleri için en çok istenen, en çok beğenilen ve öncelikli ülkeler arasında” dedi. Bassam, Türkiye'yi ziyaret eden Körfezlilerin gidip geldikçe buradan ev alma isteğinin arttığını kaydederek, ayrıca burada ciddi iş anlaşmaları imzalandığını aktardı.

Vatandaşlık teşvik ediyor

Konut alan yatırımcıya vatandaşlık verilmesi ile ilgili de görüş belirten Bassam, vatandaşlık için 1 milyon dolarlık alt sınırın düşürülmesinin pozitif etki oluşturacağını, Arapları daha fazla teşvik edeceğini sözlerine ekledi.Y&D Real Estate Group firmasının Başkanı Younus Inayat, Türkiye'nin gayrimenkul yatırımında birçok yatırım aracına kıyasla avantajlı bir noktada bulunduğunu ve yatırımcıların öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

  • Katılımcı Ülke arttı
  • İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, bu yıl katılımcı ülke sayısının arttığını söyledi. Kalsın, “Körfez ülkelerinden Abu Dabi, Kuveyt, Suudi Arabistan başta olmak üzere Fas'tan Mısır'a, İran'a kadar çok sayıda ülkeden fuara katılımcı var. Bu Türkiye'ye olan ilginin önemli bie göstergesi. Yapımı süren en büyük 10 projeden 6'sının Türkiye'de olması da yatırımcıları ülkemize çekiyor. Türkiye büyümeye devam ediyor” dedi.
#Arap Yatırımcı
#Türkiye
il y a 6 ans