|

B20’yi devraldık sırada G20 var

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini biraraya getiren G20 dönem başkanlığını yapacak Türkiye için maraton başladı. Avustralya’da başlayan G20 zirvesine çıkarma yapan Türkiye, G20’nin iş dünyası kolu olan B20’de Dönem Başkanlığı görevini devraldı. Bundan sonra gözler bir yıl boyunca Türkiye’nin üzerinde olacak.

Yeni Şafak
23:34 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:37 - 14/11/2014 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye; dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20 önem başkanlığını devralmak için Avustralya’ya çıkarma yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve İSO Başkanı Erdal Bahçıvan başta olmak üzere kalabalık bir heyetle Avustralya’nın Brisbane kentine giden Türkiye hayati, G20’nin iş dünyası kolu olan B20’de Dönem Başkanlığı görevini devraldı. Görevi B20 Avustralya Başkanı Richard Goyder’den alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir yıl boyunca B20 Türkiye Yürütme Kurulu Başkanlığını yürütecek. Hisarcıklıoğlu’nun dönem başkanlığı sürecince yapılacak etkinliklerle, 5 bin iş dünyası temsilcisi Türkiye’ye gelecek ve küresel ekonominin geleceğini tartışacak.


BÜTÜN KATILIMCILARI İSTANBUL’A DAVET ETTİ

Devir teslim sonrası B20 temsilcileri ile bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, “B20 Dönem Başkanlığını devralmaktan çok mutluyum. Bu görevi başarıyla yerine getirmek için uzun süre önce çalışmalarımıza başladık ve son birkaç aydır da çalışmalarımıza hız kattık. Sizlerin de tecrübesi ve desteğiyle, ülkemizin G20 ve B20 dönem başkanlığının sadece G20 üyeleri için değil, tüm ülkeler için verimli olacağına inanıyorum” dedi. Bütün katılımcıları İstanbul’a davet eden Hisarcıklıoğlu, ‘’G20 ülkelerinin iş dünyasının da vereceği destekle çok başarılı olacağımıza eminiz. B20 sürecine elimizden geldiğince iş dünyası liderlerini dahil etmemiz gerekiyor. Sizleri ve yöneticilerinizi İstanbul’da görmek ve B20 Türkiye Dönem Başkanlığı süresince desteğinizi hissetmek bizim için çok önemli” diye konuştu.

RİCHARD: TÜRKİYE’YE BAŞARILAR DİLİYORUM

B20 Dönem Başkanlığı’nı Hisarcıklıoğlu’na devreden B20 Avustralya Başkanı Richard Goyder ise Türkiye’ye başarılar dileyerek,  “B20 Dönem Başkanlığı süresince Türkiye’nin ve Hisarcıklıoğlu’nun  çok başarılı olacağından, verimli sonuçlar ortaya koyacağından eminim. Biz her zaman destek vermeye hazırız ve sizin yanınızdayız” dedi.

KOBİ ve girişime yoğunlaşacağız

B20 Türkiye’nin tüm yıla yayılacak ve yaklaşık 5 bin iş dünyası liderini Türkiye’ye getirecek etkinliklerinin planlamasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: ‘’İlk 6 çalışma alanımız kesinleşti.  Uluslararası ticaret, altyapı ve yatırımlar, finansman, istihdam ve yolsuzlukla mücadele alanlarının yanısıra  'KOBİ’ler ve Girişimcilik' alanına younlaşağız. B20’yi büyük ve çok uluslu şirketlerin tekelinden çıkaracağız. KOBİ’lerin G20’nin desteğine ihtiyacı var.”

#B20’yi
#devraldık sırada
#G20 var
9 yıl önce