|

Bakan'dan çağrı: Müsaade etmeyin

İmar Barışı Yasasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına imara aykırı ve kaçak bina yapıldığı ihbarı yağmaya başlamasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum belediye başkanlarına yeni kaçak yapılara müsaade etmemeleri noktasında çağrıda bulundu.

Yeni Şafak
16:57 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:58 - 28/07/2018 Cumartesi
AA
Bakanlık 81 ilde 800 çalışanla sahaya inerek yapıları denetlemeye başladı.
Bakanlık 81 ilde 800 çalışanla sahaya inerek yapıları denetlemeye başladı.

Vatandaşların "İmar Barışı"ndan 31 Ekim'e kadar faydalanabileceğine dikkati çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kanunun kaçak yapı yapma kanunu olmadığını belirterek belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

Bakan Kurum, şunları ifade etti:
"İmar Barışı ile ilgili denetimleri yapıyoruz. Şunu çok net söylemek istiyorum, İmar Barışı yeni kaçak yapı yapma kanunu değildir. Şu an biz kaçak yapı yapılmasını kesinlikle istemiyoruz. 2017 sonuna kadar yapılan yapıları ilgilendiriyor, dolayısıyla buradan bütün belediye başkanlarınıza duyuruyorum,
kesinlikle yeni bina yapılmaması noktasında hassasiyetlerini göstermelerini kendilerinden rica ediyorum.

Buna ilişkin ekiplerimiz yine sahadalar bizim tabiat varlıkları alanlarında, çevre koruma alanlarında yeni yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Yeni yapılan yapılarla ilgili kanuni işlem neyse gereğini yapacağız."

#İmar barışı
#​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Murat Kurum
6 yıl önce